Saugokime širdį

Pasaulio gyventojus kasmet ištinka apie 1,5 milijono širdies infarktų. Lietuvoje daugiau nei pusę mirties priežasčių sudaro širdies bei kraujagyslių ligos, ir šis skaičius yra tris kartus didesnis, palyginus su Prancūzijos ar Ispanijos duomenimis. Širdies ir kraujotakos ligos laikomos pagrindine naujojo amžiaus sveikatos problema – tai ligos, kurių daugėja vykstant progresui ir kylant pragyvenimo lygiui. Be to, širdies ir kraujagyslių ligos „jaunėja”.

Kiekvieną dieną žmogų veikia daugybė negatyvių veiksnių: aplinkos užterštumas, gyvenimo tempo greitėjimas, padidėję protiniai krūviai. O kur dar mažas fizinis aktyvumas ir didėjantis kūno svoris? Dėl stiprios emocinės įtampos gali sutrikti ne tik širdies veikla, bet netgi įvykti staigi mirtis. Medicininiais tyrimais įrodyta, kad dažniausia širdies ligų komplikacija yra kraujagysles užkemšantys kraujo krešuliai – trombai.

Ne viską mes galime gyvenime pakeisti, tačiau mūsų mityba tikrai priklauso tik nuo mūsų pačių. O sveika mityba – tai jau didelis garantas mūsų sveikatai!

Atsargiai: cholesterolis! Šiuose produktuose daug cholesterolio, žalingo širdžiai ir kraujagyslėms, todėl reikėtų saikingai jų valgyti:

riebi kiauliena, jautiena, aviena;

subproduktai: kepenys, inkstai, smegenys;

riebios dešros, kumpiai, paštetai;

gyvuliniai riebalai, sviestas, kietieji margarinai, palmių ir kokosų aliejus;

riebus pienas ir jo produktai;

pudingai, grietinės ir sviesto kremai, pyragėliai, tortai, biskvitai, balta duona;

traškučiai, skrudinti sūdyti riešutai;

majonezas, grietinės padažai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.