Į menininkės pagalbos šauksmą atsiliepė verslininkė

Dešimt metų nuo sąnarių artrozės kentėjusi Kauno šokio teatro „Aura” vadovė Birutė Letukaitė atsigauna po sudėtingos operacijos

Žinomai choreografei, vienai garsiausių Kauno menininkių Birutei Letukaitei Vilniaus greitosios medicinos pagalbos ligoninėje chirurgas profesorius Narūnas Porvaneckas atliko kairiojo sąnario keitimo operaciją. Sėkminga, nors ir sudėtinga operacija truko apie dvi valandas, po jos Letukaitė buvo paguldyta į reanimacijos skyrių.

„Dvi paras negalėjau miegoti. Skausmas, įtampa, įaudrinta sąmonė. Tačiau viskas lyg ir eina geryn”, – LŽ vakar sakė menininkė.

Praėjus dviem dienoms po operacijos choreografė pradėjo judėti su specialia vaikštyne, vakar jau vaikščiojo pasiremdama ramentais. Letukaitė prisipažino daug teigiamų emocijų sulaukianti iš bičiulių ir draugų. Ypač ji išskyrė praeityje žinomą dainininkę ir televizijos režisierę Viliją Grigonytę.

Kauno šokio teatro „Aura” vadovė pirmadienį išvyks į Palangos reabilitacijos kliniką. Moteris dešimt metų kentėjo nuo sąnarių artrozės, o pastaruoju metu liga buvo itin paaštrėjusi. Sąnario implantui reikalingų lėšų skyrė kaunietė verslininkė Violeta Gureckienė, kuri pati susirado Letukaitę.

„Mums gastroliuojant Kanadoje ji man paskambino ir pasakė, jog perskaitė laikraštyje apie mano rūpesčius ir drauge su vyru nusprendė padėti. Aš jiems labai dėkinga”, – sakė choreografė.

Maždaug prieš mėnesį Letukaitė suprato neturinti kitos išeities, kaip tik prašyti visuomenės pagalbos. Surinkti pinigų operacijai menininkė vargu ar būtų sugebėjusi net per kelerius metus.

„Kol galėjau, tol kentėjau. Dabar – nebegaliu. Kartais skausmas būna stipresnis už žmogų, jis tiesiog alina emociškai”, – ašarų tuomet neslėpė bene garsiausia šiuolaikinio šokio puoselėtoja šalyje. Kiekvienas moters žingsnis pastaruoju metu kainuodavo daug nežmoniškų pastangų ir skausmo. Paskirtos operacijos ji laukė neramia širdimi, mat neturėjo reikalingų lėšų – vien dirbtinis sąnarys kainuoja apie 11 tūkst. litų. Kompensacija moteriai nepriklausė, nes ji nebegalėjo laukti planinės operacijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.