Vėl gaudysime lydekas

Šiuo metu žvejus mėgėjus saisto nemažai vienas su kitu susipynusių draudimų ir apribojimų.

Primename, kad nuo rytojaus jau galima vėl pradėti gaudyti mūsų vandenų didžiausias plėšrūnes lydekas.

Šiandien, siekiant išvengti atsitiktinai sugauti šių žuvų, visuose vidaus vandens telkiniuose (išskyrus Kuršių marias) vis dar draudžiama žvejoti naudojant masalui žuvelę.

Taip pat derėtų žinoti, kad iki gegužės 15 dienos draudžiama žvejoti kiršlius, o iki gegužės 20 dienos – sterkus. Vengti salačių reikėtų iki gegužės 15 dienos.

Nuo šiandien iki birželio 1 dienos šias žuvis galima gaudyti tik su licencijomis, o nuo birželio 1 iki birželio 20 dienos bet kokia žiobrių žvejyba bus draudžiama.

Norėtume priminti, kad dabar verslinė žvejyba visuose ežeruose, upėse ir tvenkiniuose, išskyrus Kuršių ir Kauno marias, draudžiama iki birželio 30 dienos.

Kauno marių žvejai verslinę žvejybą gali pradėti dviem savaitėmis anksčiau – nuo birželio 15 dienos, tačiau jie neturi teisės žvejoti poilsio ir švenčių dienomis.

Kuršių marių žvejams statomaisiais tinklaičiais ir traukiamaisiais tinklais draudžiama žvejoti nuo balandžio 20 iki rugpjūčio 31 dienos, o stambiaakėmis gaudyklėmis (vartomis) – iki liepos 15 dienos.

Šių draudimų metu leidžiama specializuota stintų, nėgių ir migruojančių ungurių žvejyba.

2005 metais patvirtintose Mėgėjiškos žūklės taisyklėse nebeliko nuostatų, draudžiančių mėgėjų žvejybą bet kokiais įrankiais ar būdais.

Žvejai mėgėjai gali žvejoti ištisus metus, pasirinkdami tokius įrankius, masalus ir vietas, kad nesugautų tuo metu draudžiamų žvejoti žuvų, o atsitiktinai sugavę tokias žuvis turi jas nedelsiant paleisti.

Už draudžiamų gaudyti žuvų žvejybą gresia bauda iki 200 litų. Pažeidėjai taip pat turi atlyginti padarytą žalą papildomai sumokėdami už kiekvieną neteisėtai sugautą žuvį: už kiršlį – 44,4 lito, už lydeką, sterką ar otą – 22,2 lito, už žiobrį ar salatį – 11,1 lito, už karšį – 5,55 lito.

Jei žuvys bus sugautos draustinyje ar rezervate, teks sumokėti tris kartus didesnę sumą, jei bus žvejojama uždraustais įrankiais ar būdais (žeberklavimas, kabliavimas ir kt.) – teks sumokėti dešimt kartų didesnę sumą. O už žvejojimą uždraustais įrankiais draustinyje gresia trisdešimt kartų didesnė bauda. Be to, už žvejybą uždraustais įrankiais ar būdais žymiai didesnė ir bauda – iki 700 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.