Fotoįrenginys, drausminantis vairuotojus

Sostinės Antakalnio gatvės gale, ties įvažiavimu į ligoninės kiemą, iš karto už pėsčiųjų perėjos, stovi fotoįrenginys, kuris fiksuoja važiuojančiuosius per perėją degant raudonam šviesoforo signalui. Liudininkai teigia, jog aparatas taip pat fotografuoja automobilius, išriedančius iš ligoninės kiemo ir sukančius į kairę per pėsčiųjų perėją, kai pagrindiniam mašinų srautui gatvėje dega draudžiantis signalas. Ar policija tokiems vairuotojams irgi skiria nuobaudas, ar taiko „indulgenciją”?

Šviesoforas Antakalnio gatvės gale buvo įrengtas tam, kad žmonės galėtų saugiai pereiti gatvę, nes vairuotojai kažkodėl nekreipdavo dėmesio į čia esančią pėsčiųjų perėją. Tačiau policija pastebėjo, jog dažnas automobilininkas šioje vietoje „nepastebi” raudono šviesoforo signalo ir važiuoja keldamas grėsmę pėsčiųjų saugumui. Dėl to už perėjos teko pastatyti fotoįrenginį, drausminantį vairuotojus. Taip, jis fiksuoja ir tuos automobilius, kurie išriedėdami iš ligoninės kiemo suka kairėn. Vis dėlto nė vienas iš šitaip važiavusių vairuotojų nebuvo nubaustas, jei tik akivaizdžiai nekėlė pavojaus per gatvę einantiems žmonėms.

Matyti automobilio padėtis

Fotoįrenginys minimaliu intervalu vieną paskui kitą daro dvi nuotraukas, kuriose matyti transporto priemonės padėtis prieš pėsčiųjų perėją ir ją pervažiavus. Jei automobilis išrieda iš ligoninės kiemo, pirma nuotrauka aiškiai parodo, kad tuo momentu jis juda ne tiesiai, o suka. Todėl policijos pareigūnai, peržiūrėdami per dieną šioje reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje užfiksuotus vaizdus, tokias fotografijas iš karto atmeta.

Gali būti nubaustas

Tiesa, jei nuotraukoje aiškiai matyti, kad automobilio vairuotojas, sukdamas į kairę, nepraleidžia jau įžengusių į perėją žmonių, jis gali būti baudžiamas už šį pažeidimą, nes nevykdė Kelių eismo taisyklių 73 punkto reikalavimo duoti kelią pėsčiajam, įžengusiam į perėją degant leidžiančiam eiti signalui. Nuotraukos nesuklastosi, fotoįrenginio neobjektyvumu neapkaltinsi…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.