„Ford” atšaukia per 500 tūkst. automobilių „Escape”

JAV automobilių koncernas „Ford Motor Co.” atšaukia per 500 tūkst. „Escape” modelio automobilių. Kaip skelbiama kompanijos pareiškime, atšaukiami automobiliai, pagaminti 2001-2004 metais ir parduoti JAV, Kanadoje, Meksikoje ir Europoje. Apie tai remdamasi naujienų tinklalapiu RBC praneša ELTA.

Kompanija sulaukė skundų dėl variklių užsidegimo, kurį sukėlė korozija ABS sistemoje. Kaip pareiškė „Ford” atstovas, buvo užregistruota 50 variklio užsidegimo atvejų. Pranešimų apie nukentėjusius dėl šių incidentų negauta.

Praėjusį mėnesį „Ford Motor” paskelbė atšaukianti 37,4 tūkst. pikapų „F-Series Super Duty”. Kompanija sulaukė trijų skundų dėl automobilių išmetimo vamzdžių užsidegimo. Kaip pareiškė kompanijos atstovai, užsidegimus sukėlė kuro nuotėkis iš filtro, esančio šalia išmetamųjų dujų vamzdžio.

Iš viso per pastaruosius dvejus metus antra didžiausia JAV automobilių gamintoja atšaukė per 5,8 mln. automobilių.

Koncerną slegia ne tik didelės išlaidos remontui, bet ir prasti finansiniai rodikliai. Sausį „Ford” pranešė per 2006 metus patyrusi 12,7 mlrd. JAV dolerių nuostolių – tai rekordinė nuostolių suma, kokią yra patyrusi krizių kamuojama JAV automobilių gamintoja per visą savo 103 metų istoriją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.