Britų gynybos sekretorius uždraudė kariams parduoti savo pasakojimus žiniasklaidai

Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius pirmadienį pareiškė, jog kariuomenės nariams nuo šiol bus draudžiama už honorarus pardavinėti savo pasakojimus žiniasklaidai.

Tokį žingsnį paskatino griežta kritika dėl ankstesnio Gynybos ministerijos sprendimo leisti 15-ai jūrininkų, kuriuos praėjusį mėnesį buvo sulaikę Irano pareigūnai, duoti mokamus interviu žiniasklaidai.

Gynybos sekretorius Desas Browne’as (Desas Braunas) sakė, jog Karališkojo jūrų laivyno sprendimas leisti dvi savaites Irane laikytiems 14-ai vyrų ir vienai moteriai gauti finansinės naudos iš bendravimo su žiniasklaida nebuvo patenkinamas rezultatas, nors pripažino, kad tai „labai sunkus reikalavimas”.

Triukšmas kilo savaitgalį, Gynybos ministerijai priėmus neįprastą sprendimą leisti šiems jūrininkams sudaryti finansinius sandorius su laikraščiais ir transliuotojais, motyvuojant tuo, jog tai „išskirtinis atvejis”. Draudimas nebus taikomas atgaline data.

Vėliau paaiškėjo, kad daugiausia žiniasklaidos dėmesio sulaukusi 26-erių Faye Turney (Fėj Terni), kuri turi vieną vaiką, už interviu bulvariniam laikraščiui „The Sun”, kuris buvo išspausdintas pirmadienį, ir interviu komerciniam televizijos kanalui ITV, kuris reportažą parodė pirmadienį vakare, gavo mažiausiai 100 tūkst. svarų (daugiau kaip 507,5 tūkst. litų).

Laikraščių pranešimuose spėliojama, kad už visus interviu jūrininkai kartu galėjo uždirbti iki 250 tūkst. svarų (1,2 mln. litų).

Pirmą kartą komentuodamas šią situaciją, D.Browne’as, kuris žinojo apie pirminį sprendimą, sakė, kad tol, kol pareigūnai negaus „aiškių gairių ateičiai, … daugiau nė vienam kariuomenės nariui nebus leista už pinigus kalbėtis su žiniasklaida apie savo išgyvenimus”.

Kritika dėl ministerijos ir 15 jūreivių bei jūrų pėstininkų veiksmų dar labiau paaštrėjo, kai laikraštyje „Daily Mirror” buvo išspausdintas interviu su jauniausiuoju šios grupės nariu, 20 metų Arthuru Batcheloru (Arturu Bačeloru), ir kai „The Sun” išspausdino F.Turney pasakojimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.