„Auksiniai svogūnai” jau neišspaudžia ašarų?

Kaip ir kiekvieną balandžio pirmąją LNK televizija bando pokštauti nusipelniusiems visuomenės veikėjams įteikdama „Auksinių svogūnų” statulėles

„Auksiniai svogūnai” jau antrus metus iš eilės palieka sostinę ir įsikuria mažesniuose Lietuvos miestuose. Pernai „svogūnų” statulėlės buvo išdalytos Marijampolėje. Šiemet dėl jų buvo prigužėjusi pilna Alytaus koncertų salė. Ar bijota, kad Vilniuje renginių išlepinta publika nepanorės susirinkti?

Vyrai – moterys

Nominančių moterų nebuvo tiek jau ir daug, bet apdovanojimų vakaro vedėjas Arūnas Valinskas pristatė, kad Alytuje organizuojama šventė skirta moterims. „Pasirodymais bandysime atskleisti, ko nori moterys. Juk jos – pagrindinė karų ir konfliktų priežastis”, – šypsojosi pramogų pasaulio pažiba.

Ko nori moterys, iš apdovanojimų tikriausiai sunkiai buvo galima spręsti. Tačiau ko nori vyrai, galėjai įsitikinti net kelis kartus. Vyrai nori nors kartą gyvenime įsisprausti į ankštą suknelę ir apsiauti nepatogius aukštakulnius batus. Ir galvoja, kad tai labai juokinga.

Ne vieno žiūrovo veide nušvito šypsena išvydus, kaip aptempta suknele į sceną išėjo „Kelias į žvaigždes 2” dalyvis Radži sudainuoti ir sušokti lambados. Per dvi valandas trukusį renginį moterimis spėjo pabūti Žilvinas Žvagulis ir Česlovas Gabalis. Vyriškumo atsisakyti, nors ir vienam vakarui, nesutiko „Dangaus” dalyvis Antanas, Gytis Paškevičius ir Edmundas Kučinskas – šie tapo zuikučiais.

Žiūrovų prašymo pakartoti numerį sulaukė dainininkas Deivis ir sportininkas, laidos „Lalaila” vedėjas Ramūnas Vyšniauskas, geriau žinomas Vyšniuko pravarde. Jie ovacijų sulaukė pašokę Piotro Čaikovskio baletą „Gulbių ežeras”. R.Vyšniauskui atiteko princo vaidmuo, o atlikėjas Deivis įkūnijo plastiškos gulbės personažą.

„Auksinių svogūnų” renginio pabaigoje „Kelias į žvaigždes 2” gerbėjai savo žvaigždes taip pat pamatė įsispraudusius į moteriškus rūbus. Perukais ir vakarinėmis suknelėmis buvo apvilktas Vilius, Radži, Grūdas, Baggy B. Papokštauti sutiko ir per visą realybės šou vyriškumą skleidęs Merūnas. Vyrai, dainuodami naują dainą apie vyrus, nesigėdydami kilnojo kojas ir sukneles.

Atvyko Uspaskichas?

Prieš „Auksinius svogūnus” Arūnas Valinskas prasitarė, kad renginio reitingai tuo didesni, kuo mažiau politikų atvyksta į apdovanojimus. Mūsų pastebėjimu, politikų šiame renginyje kasmet vis mažiau. Vis dėlto garbingas vietas pirmojoje salės eilėje užėmė politikai Artūras Paulauskas, Dalia Teišerskytė, Gediminas Jakavonis, Kęstutis Masiulis.

Per visą renginį tvyrojo įtampa. Buvo žadama, kad į renginį trumpam atvyks į Rusiją pasitraukęs Viktoras Uspaskichas. Balandžio pirmosios proga į sceną kartu su dainininke užlipo minėtas politikas. Televizijos žiūrovams ilgai teko sukti galvas, ar dainą „Verta” tikrai atlieka V.Uspaskichas. LNK galima pagirti, kad sugebėjo rasti politiko antrininką ir apgauti tikriausiai ne vieną televizijos žiūrovą. „Auksinių svogūnų” stebėtojus apgauti galėjo ir tai, jog politiko antrininkas į Alytų atvyko automobiliu, kurio numeriai – lygiai tokie kaip skandalingojo politiko automobilio.

Tikrasis V.Uspaskichas – šių metų „Auksinių svogūnų” favoritas. Jam atiteko net du apdovanojimai. Pirmąjį į Rusiją pasitraukęs politikas gavo kaip Metų dainininkas už duetą su Irma Jurgelevičiūte. Antrojo apdovanojimo V.Uspaskichas nusipelnė kaip Metų bėglys.

Pristatyta komisija

Pirmą kartą „Auksinių svogūnų” istorijoje žiūrovams buvo pristatyta nugalėtojus išrinkusi komisija. Ant šventinės scenos buvo pakviesta radijo M-1 partija „Gyvenkime linksmiau”. Linksmi personažai – dizaineris Žužu, vadybininkas Žilvinas, pensininkas Vydas ir šiaulietis Saulėns – atliko savo himną. Komisijos pirmininkai Vydas ir Saulėns, įsitaisę žiūrovų salėje, šmaikščiai komentuodami pristatė „Auksinių svogūnų” nugalėtojus.

Renginyje sulaukta ir naujų nominacijų. Apdovanoti Metų giminaitė, Metų Vilniaus meras, Metų patiekalas. Į politiko Kęstučio Masiulio rankas pateko du apdovanojimai. Jis tapo Metų Vilniaus meru už tai, kad labai labai nori juo tapti, bet negali. Antrą apdovanojimą K.Masiulis buvo įpareigotas perduoti „Rubicon” įmonių grupei. Ši tapo Metų grupe už tai, kad pirmą kartą paėmė legalius 10 tūkst. litų, kurie įmonei buvo priteisti iš K.Masiulio.

Daugiausia „Auksinių svogūnų” prisirinkusi Kazimiera Prunskienė šiais metais liko be apdovanojimų, bet A.Valinskas politikę vis vien išsikvietė į sceną. Jai įteikta simbolinė dovana iš Dzūkijos sostinės – „Alitos” šampano butelis.

„Auksinių svogūnų” apdovanojimai:

Metų posakis – Vytenio Andriukaičio R.Pakso ir A.Zuoko palyginimas.

Metų sportininkas – Ramūnas Vyšniauskas.

Metų Vilniaus meras – Kęstutis Masiulis.

Metų pedagogas – Juozas Statkevičius.

Metų giminaitė – Laima Paksienė.

Metų patiekalas – VSD kurmių liežuvėliais farširuota Alvydo Pociaus galva ant konservatorių padėklo.

Metų dainininkas – Viktoras Uspaskichas.

Metų bėglys – Viktoras Uspaskichas.

Metų grupė – „Rubicon” įmonių grupė.

Metų filmas – „Šikanikas”, pasakojantis apie tai, kaip Prezidentūros tualete nuskendo kancleris Osvaldas Markevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "„Auksiniai svogūnai” jau neišspaudžia ašarų?"

  1. Svidrė

    Nebebuvo LKP CK biuro narių. Laureatu dėl to tapo Uspaskis,mecenatas .Tarp vyrų daug iškrypėlių su moteriškais rūbais.Nuobodu ir banalu su tais svogūnais Valinsko.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.