Įkliuvo vaistais narkomanus aprūpindavęs farmacininkas

Po policijos kratos užsidarė ne vienerius metus daugiabučio namo pirmame aukšte veikusi vaistinė, o jos savininkas pateko į areštinę. Pareigūnų įtarimai, kad čia nelegaliai prekiaujama psichotropiniais vaistais, pasitvirtino. Įkliuvo ir keli vaistinės klientai.

Apie įtartinus Bandužių gatvės 16 name veikusios Donato Stankevičiaus individualios vaistinės klientus policijai pranešė kaimynai. Jie įtarė, kad 69 metų D. Stankevičius narkomanus aprūpina psichotropiniais vaistais, kuriuos galima įsigyti tik su receptu.

Klaipėdos VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai vaistine domėjosi nuo praėjusių metų pabaigos. Stebint aplinką paaiškėjo, jog narkomanai čia be vargo įsigyja įvairių psichotropikų, pavyzdžiui „Klonozepam”, „Diazepam”, „Relanium”, taip pat Lietuvoje uždrausto pardavinėti „Dimedrol”.

Viskas buvo pritaikyta klientų patogumui – narkomanas nebuvo įpareigotas pirkti visą pakuotę. Pirminiais duomenimis, buvo galima įsigyti ir po vieną tabletę. Tam tikslui farmacininkas buteliuke nuo kitų vaistų laikė iš pakuočių išimtas psichotropinių medikamentų tabletes.

Atskleisdami šį nelegalų verslą pareigūnai panaudojo nusikalstamos veiklos imitavimo modelį. Policininkų siųstas žmogus iš D. Stankevičiaus po litą įsigijo apie 200 tablečių „Klonozepam”. Perkant didelį kiekį farmacininkas nuolaidos nepritaikė.

Su įkalčiais netoli D. Stankevičiaus vaistinės buvo sulaikyti ir keli jo klientai. Po apklausos jie paleisti.

Užvakar D. Stankevičiaus vaistinėje ir Taikos prospekte esančiuose namuose buvo atlikta krata. Vaistinėje aptikta apie 5 tūkst. vienetų nelegalių rusiškų vaistų. Tarp jų apie 4 tūkst. – „Dimedrol”.

Teigiama, jog pastaruosius vaistus – po 3 litus už 10 tablečių – iš farmacininko noriai pirko kvaišalų vartotojai. Esą kartu su psichotropiniais vaistais naudojamas „Dimedrol” pagerina efektą. Pareigūnų duomenimis, narkomanai šį „biznį” pratęsdavo – už „Dimedrol” tabletę iš likimo draugų prašydavo jau po litą.

Krata vaistinėje vyko apie 4 valandas, o per tą laiką, anot ONTT darbuotojų, į ją užeiti panoro apie 10 narkomanų. Policininkų paskaičiavimais, D. Stankevičius per dieną galėjo parduoti medikamentų kone už tūkstantį litų, nors vaistinės kasa rodė nulinę apyvartą.

Farmacininko veikla susidomėjo ir uostamiesčio policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyrius. Apie įvykį informuota Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba.

D. Stankevičiaus vaistinėje aptikta daugybė tuščių vaistų pakuočių, ir, įtariama, suklastotų receptų. Spėjama, kad vyras juos galėjo klastoti pats. Pirminiais duomenimis, psichotropiniai vaistai jį pasiekdavo iš Kaliningrado srities.

Nedidelis kiekis šių medikamentų rasta ir D. Stankevičiaus bei jo žmonos, advokatės, namuose.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą D. Stankevičius mėnesiui uždarytas į areštinę. „Vakarų ekspreso” žiniomis, jis savo kaltę iš dalies pripažįsta.

Anot pareigūnų, atvejai, kad vaistininkai prekiautų nelegaliais medikamentais, labai reti. Uostamiestyje tai yra pirmas, o šalyje – trečias atskleistas tokio pobūdžio nusikaltimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.