„Atlanto” pirmasis blynas sirgaliams – nemokamai

Šiandien prasideda 2007 metų Lietuvos futbolo klubų asociacijos (NFKA) A lygos čempionatas.

Klaipėdos „Atlanto” futbolininkai naująjį sezoną šiandien pradeda namie rungtynėmis su garsiausiu visų laikų Lietuvos klubu Vilniaus „Žalgiriu”, šių metų birželio 1-ąją švęsiančiu savo šešiasdešimtmetį.

Šios dienos susitikimas prasidės 15 valandą, o futbolo mėgėjai jį galės stebėti nemokamai. Tai Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos bei „Atlanto” klubo dovana sirgaliams šv. Velykų proga.

„Žalgirį” atlydės ir didelis būrys fanų, kurie savaip pažymi savo klubo jubiliejų. Praėjusį sekmadienį jie Liepojoje per Baltijos futbolo lygos rungtynes tarp vietos „Metalurgs” ir „Žalgirio” klubų buvo net išbėgę į aikštę… švęsti pralaimėjimo.

„Atlanto” futbolininkai taip pat šį mėnesį pažymi gražią sukaktį – jų klubui balandžio 30 dieną sukaks 45-eri metai.

Per šį laikotarpį „Atlantas” (buvęs „Granitas”, PSK „Aras”) šalies čempionatuose sužaidė 1282 rungtynes (584 pergalės, 316 lygiųjų, 382 pralaimėjimai, įvarčiai – 1894:1335).

Jau rašėme, kad naująjį čempionatą „Atlantas” pasitinka gerokai pasikeitęs. Todėl sirgaliams, be abejonės, bus smalsu pažiūrėti, kokį pirmąjį blyną jiems iškeps nauja komanda.

Vyriausias amžiumi tarp atlantiečių yra gynėjas Romualdas Maciulevičius, rungtyniaujantis komandoje nuo 1991 metų su pertraukomis. Šis 35-erių metų žaidėjas „Atlanto” garbę šalies čempionatuose gynė 213 kartų ir pelnė 5 įvarčius.

Beje, vakar Kaune vyko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto posėdis, palaiminęs naujojo sezono pradžią.

Posėdyje buvo patvirtinta ir LFF I lygos čempionato struktūra. Šiemet šiose pirmenybėse dalyvaus dvylika klubų – Gargždų „Banga”, Klaipėdos „Glestum”, Alytaus „Alytus”, Kauno „Rodiklis”, Anykščių „Anykščiai”, Jonavos „Lietava”, Pakruojo „Kruoja”, Jonavos „Lietava”, Tauragės „Tauras”, „Kauno jėgeriai”, Ukmergės „Vilkmergė”, Kauno „LKKA ir Teledema”. Iš pradžių I lygos klubai tarpusavyje rugtyniaus dviem ratais, o po to bus padalinti į dvi grupes ir kovos dėl 1-6 bei 7-12 vietų. Šie šešetukai žais tik po vieną ratą.

Mūsų krašto komandos pirmuosius susitikimus žais su Kauno „LKKA ir Teledema”. Gargždų „Banga” su šia ekipa rungtyniaus namie balandžio 14 dieną, o Klaipėdos „Glestum” taip pat savo aikštėje – balandžio 21-ąją. Klaipėdiečiai turėjo debiutuoti I lygoje balandžio 14 d. Kėdainiuose su „Nevėžiu”. Tačiau kėdainiečių prašymu šis susitikimas buvo atidėtas.

Vakar buvo patvirtinta ir II lygos varžybų struktūra. Šios varžybos vyks dviem zonomis – Pietų ir Šiaurės. Šiemet Šiaurės zonos turnyrą organizuoti patikėta Telšių apskrities futbolo federacijai, o kitąmet – Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.