Kelias į širdį aplenkiant skrandį

Važiuoti už devynių jūrų, kad išsimaudytum vonioje ir pasidarytum masažą? Neverta! Tačiau kartais SPA siūlo tokias paslaugas, kad kelionė už tūkstančių kilometrų visiškai pasiteisina.

SPA pramonė išradinga, kaip jokia kita. Kaip pritraukti išlepusius, viską savo kailiu išmėginusius klientus? Botokso kursu nieko nebenustebinsi – siela ir kūnas reikalauja ko nors išskirtinio. Ir gauna.

Pinigai nekvepia

SPA veikia pagal principą „kuo turtingi, tuo ir laimingi”. Indonezijoje tai ajurveda, Kinijoje – šiacu, ženšenis ir įvairiausi džiovinti padarai, Austrijoje – Alpių arnika, pieno vonios, eglišakiai…

Austrų SPA procedūros ypač išradingos. Šrunco viešbutyje „Loewen” iš vientiso akmens iškalta vonia išklojama minkštomis eglių šakomis ir užplikoma pienu. Mažumėlę suminkštėję spygliai bado nuogą sėdynę, nugarą ir strėnas akupunktūros požiūriu tinkamuose taškuose, pienas maitina ir drėkina odą, o eglės aromatas ramina nervus. Viešbučio sietynai žybčioja Swarowski kristalais, o prabangos išlepinti svečiai traukia iš saunos į sauną neišvengiamai baigdami kelionę ledinėje grotoje, kurioje saldi Strausso muzika liejasi į jų išpuoselėtas ausis tiesiai iš vandens.

Kitas austrų SPA-viešbutis „Interalpen”, siekdamas sutaikyti daug uždirbančius savo svečius su gamta, nuėjo dar toliau: gražiai įraudę vadovai ir labai svarbūs asmenys šildo savo kaulus tradicinėje austrų saunoje su… mėšlu.

Išsigelbėjimas – vynas

Daugelis prisimena, kaip filme „Užsispyrėlės sutramdymas” Adriano Celentano traiško ką tik nuskintų vynuogių kekes raumeningomis įdegusiomis kojomis. Kuo ne SPA procedūra? Tikras vyno gurmanas gali išmėginti visus prieinamus vyno vartojimo būdus ir pasotinti mėgstamu gėrimu kiekvieną savo kūno ląstelę. Tai nereiškia, kad jo venos ir arterijos pavirs vyno upėmis ir artimiausią savaitę jis negalės vairuoti savo „poršė”. Garsiojo prancūzų kurorto Kodali SPA centre naudojami eteriniai aliejai, išgauti iš vynuogių kauliukų ir luobelių, kuriuose gausu polifenolų. Vyniojant kūną į vynuogių košelės ir aliejaus pavilgus svaigina jau vien mažumėlę rūgtelėjusių vynuogių aromatas. O vonioje su vynuogių šakelių ekstraktu gali pamanyti, kad būtent tau karalius Saliamonas skyrė „Giesmių giesmę”.

Po procedūrų galima pavartoti ir į vidų: Kodali apylinkėse išaugintos vynuogės tinka ne tik trynimams – iš jų daromas puikus lengvas sausas vynas.

Saldus gyvenimas

Brangūs juodieji ikrai visuomet buvo prabangos sinonimas. Winstonas Churchillis niekada neatsisakydavo pasimėgauti skrudinta riekele su eršketo ikrais, kai apsistodavo ištaigingame Londono „Claridge’s” viešbutyje. Premjerui ir į galvą nebūtų atėję, kad brangus produktas tinkamas ne tik valgymui, bet ir išviršiniam naudojimui. Nūnai būtent „Claridge’s” SPA centre klientams siūloma liukso programa: šveicarų kosmetikos firmos „La Prairie” kaukės iš eršketo ikrų išspaudų. Siekiant nuoseklumo ir laikantis principo „ikrai be šampano – pinigai vėjais” klientui per procedūrą pasiūloma taurė elitinio šampano.

Pasinerti į šokoladą

Pastaraisiais metais šveicarams pabodo šokoladą valgyti desertui. Naujausias mados klyksmas vietos SPA-viešbučiuose ir klinikose – šokolado kaukės veidui, šokolado kompresai ir odos šveitikliai. „Išsipildė vaikiška svajonė” – tai pirma, kas ateina į galvą, kai tave suvynioja į terminę antklodę, kupiną šiltos aukščiausios rūšies šveicariško šokolado masės aromato. Šokoladas įsismelkia per porą minučių ir veikia valandą: endorfinai (džiaugsmo hormonai) plūsta tiesiai į kraują aplenkdami skrandį ir skleisdami pasitenkinimo bangas po visą kūną. Neblogas būdas pajausti maksimalų malonumą ir šokolado poveikį nesibaiminant, kad tuojau teks skirtis su ką tik Ženevos „butikuose” atnaujintu garderobu.

Jei nuotaikai pakelti pakanka pusės plytelės šokolado, nesunku įsivaizduoti, kokia palaima apima išnirus iš poros litrų šokoladinių putėsių. Priklausomybė nuo tokių procedūrų atsiranda proporcingai šokoladinio „narkomano” piniginės storiui. „Laužymai” prasideda grįžus į įtemptą didmiesčio gyvenimą.

Servetėlės nerūkyti

Bobo Marley ir vadinamųjų rastamanų tėvynėje Jamaikoje kanapės – būtinas gyvenimo ir kultūrinės tradicijos elementas. Ir visai nėra reikalo pirkti iš gatvės platintojo abejotiną „kaifą”. Daug naudingiau kanapes ne rūkyti, o naudoti kaip pagrindą įvairioms kaukėms, masažo aliejams, saunoms… Rastamanų subkultūros simbolis – karpytas marihuanos penkialapis – puikuojasi ant daugybės brangių kanapių terapijos preparatų etikečių.

Prieš masažą su kanapių aliejaus ekstraktu jums pasiūlys apsivilkti chalatą iš kanapių pluošto. Visi rankšluosčiai, popierinės servetėlės ir maišeliai taip pat pagaminti iš marihuanos, su etikete „Hemp” (hemp – kanapės, angl.) ir trumpa įspėjančia instrukcija: „Nemėginkite rūkyti šios servetėlės (rankšluosčio, marškinėlių, kepurės…)”.

Pagrindinis kanapių pritaikymo SPA srityje tikslas – odos maitinimas ir atjauninimas. Be to, kanapių sėklų aliejus puikiai paruošia išbalusią odą saulės vonioms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.