Elegantiška menopauzė

Sakoma, jog senatvė – tai metas, kai viską žinai, bet niekas nieko neklausia…

Menopauzę dauguma moterų įsivaizduoja kaip laikotarpį, kada pasibaigia visavertis moters gyvenimas. Netiesa, nes su menopauze ateina ir moters branda! Svarbu, kad tai suprastų ne tik sunkų periodą išgyvenanti moteris, bet ir ją supantys žmonės.

Padėkite jai jaustis reikalingai

Menopauzės su vienokiais ar kitokiais požymiais sulauks visos be išimties. Todėl ypač jaunos moterys turėtų būti atidesnės ir jautresnės savo mamoms, kurios menopauzės laikotarpiu jaučiasi nesuprastos ir neįvertintos. „Mama, ir vėl pamiršau, kad tau menopauzė”, – turbūt taip dažniausiai aiškinatės konfliktiškas situacijas su savo mama. Į brandų amžių žengiančiai moteriai užvis skaudžiausias artimų žmonių nesupratimas. Menopauzės laikotarpiu moterims padidėja irzlumas, kamuoja nepaaiškinama nuotaikų kaita, tad užuot dar labiau komplikuodama situaciją, parodykite savo mamai šiek tiek supratimo ir palaikymo. Prisiminkite, su kokiu rūpesčiu ir kantrybe ji augino ir mylėjo jus pačiu sudėtingiausiu – paauglystės – laikotarpiu.

Visada patraukli

Bet kurio amžiaus moteriai svarbu gražiai ir patraukliai atrodyti. Tai aktualu ne tik jaunai, žaviai, veikliai, bet net ir tai, kuri visą dieną praleidžia megzdama kojines ar prižiūrėdama anūkus. Jeigu jums atrodo, kad mama užsidarė tarp keturių sienų, nenumokite į tai ranka. Padėkite jai vėl pasijausti žavinga moterimi. Kartu nueikite apsipirkti į parduotuvę, patarkite mamai rinktis elegantiškus, šviesesnių spalvų drabužius.

Suteiksite jai džiaugsmo nusivedusi į grožio saloną ar padovanojusi savaitės kelialapį į sanatoriją. Priminkite tėčiui, broliams ir savo vyrui, kad bet kurios moters širdį maloniai glosto komplimentai. Jei jūsų mama vieniša, dar nereiškia, kad visą savo laiką turėtų skirti anūkams ar ilgiems pokalbiams moteriškoje draugijoje. Supažindinkite ją su savo draugų tėvais – jie tikrai ras bendrų interesų. Dažniau savaitgaliais pakvieskite pietų ar vakarienės savo ir vyro tėvus – taip parodysite, jog gerbiate ir vertinate abipusį bendravimą.

Mane vertina!

Kas dar gali brandaus amžiaus moteriai padėti jaustis oriai ir savimi pasitikinčiai? Žinoma, kad geras kolegų ir šeimos narių vertinamas. Mylėkite ir rodykite visokeriopą dėmesį ir palaikymą savo mamai.

Dažnai menopauzės laikotarpiu moterims atsiranda baimė jaustis nenaudingai ir nereikalingai. Aplinkinius kartais ima varginti ne tik padidėjusiu irzlumu, bet ir įkyriais, kartais nelabai vertingais patarimais. Užuot pykusi ant nuolat viskuo nepatenkintos mamos, padėkite jai savo energiją nukreipti tinkama linkme. Gal tai galėtų būti senos svajonės įgyvendinimas ar užmirštas pomėgis? Klauskite patarimų – juk per gyvenimą jūsų motina yra sukaupusi kur kas daugiau patirties nei jūs. Palaikykite mamos autoritetą ir leiskite jai jaustis išmintingai (greičiausiai būtent taip ir yra, tik jūs nemokate to parodyti). Menopauzės laikotarpiu moterims iškyla būtinybė demonstruoti savo išmintį, todėl gerbkite ją ir parodykite, kad jos nuomonė ir patarimai jums yra svarbūs.

Sveikatos problemos

Vyresnio amžiaus moterys dažnai linkusios ignoruoti faktą, jog yra nebe pirmos jaunystės. Todėl net ir turėdamos sveikatos problemų vengia gydytojų, manydamos, jog liga – tai senatvės dovana. Taip pat neretai pasitaiko, jog menopauzė kartu „atsineša” ir tam tikrų sveikatos pakitimų, kurie iškart nepasireiškia. Jei matote, kad mama gėdijasi išsakyti savo bėdas, pati atkreipkite dėmesį į toliau išvardytus simptomus. Juos pastebėjus reikėtų susirūpinti ir kreiptis į gydytoją kuo anksčiau.

Susirūpinti turėtumėte, jei jūsų mamai:

* nuotaikos keičiasi kone kasdien;

* staigiai padidėja kūno masė;

* suprastėja atmintis;

* pakyla kraujospūdis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.