AXX: keturi nauji filmai

Liko visai nedaug laiko iki kino festivalio konkurso AXX naujų trumpametražių filmų premjeros: į antrąjį „Gėrio” etapą patekę režisieriai pristatys naujus dvidešimties minučių filmus

Režisierius Bartas Polonskis ir prodiuseris Romualdas Lavrynovičius pristatys jautrią dramą „Vilniaus pasaka”, kuri pasakos apie du našlaičius brolius, kovojančius ne tik su buities, bet ir su daug sunkesnėmis problemomis. Ar vaikiškų jėgų užteks užkirsti problemoms kelią? Pagrindinius vaidmenis šiame filme atlieka trylikametis Marius Lavrynovičius ir du jauni profesionalūs aktoriai Kristina Maurusevičiutė bei Tomas Dapšauskas.

Režisierius Mantas Maldeikis pristatys filmą „Laiminga diena” – apie jauną, laimės ieškantį vaikiną iš Lietuvos, kuris svajoja įvaldyti operatoriaus amatą. Už sutaupytus pinigus nusipirkęs vaizdo kamerą, čia pat loterijoje jis laimi netikėtą prizą – laimingą bilietą į Pietų Prancūziją. Pagrindinį vaidmenį atlieka aktorius Mantas Vaitiekūnas.

Režisierė Ramunė Rakauskaitė naują filmą „Mimoza” filmavo Čikagoje ir Floridoje. Filmas – apie keistą pasaulį, kuriame susitinka Jos ir Jo ieškančios sielos. Pagrindinius herojus vaidina aktoriai Rytis Saladžius ir Inga Jonaitytė.

Režisierius Šarūnas Mikulskis, per pirmąjį etapą sukūręs filmą „Mandabalu”, kuris neoficialiai buvo pripažintas geriausiu visų laikų AXX filmu, šį kartą pristatys istoriją apie atsiskyrėlį Matą, kuris gyvena miške, uoliai meldžiasi ir pasninkauja. Širdies gilumoje jis tikisi ir laukia didžio stebuklo. Viena dieną Matas randa pririštą prie medžio ir iki sąmonės netekimo sumuštą vyrą, jį priglaudžia ir išgydo. Ilgainiui įnamis tampa tikru išbandymu Matui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.