Paisyti įstatymų miesto vadovui – biurokratizmas

Vieni Savivaldybės tarnautojai didesnius atlyginimų priedus už suteiktą aukštesnę kvalifikaciją jau gaus nuo šio pusmečio, o kitiems ne anksčiau kaip po šešių mėnesių atestaciją teks įveikti iš naujo. Vyriausybės atstovas Panevėžio apskrityje šiems tarnautojams dėl patirtos skriaudos siūlo kreiptis į teismą, tuo metu Savivaldybės administracijos direktorius neatmeta galimybės pateikti ieškinį ir pačiam Vyriausybės atstovui

Ketina bylinėtis

Jau ir taip nedžiugi paskutines savaites Savivaldybės administracijos direktoriaus kėdėje sėdinčio Visvaldo Matkevičiaus nuotaika šiomis dienomis dar labiau pabjuro.

Savivaldybės vadovas gavo Vyriausybės atstovo Panevėžio apskrityje teikimą, siūlantį naikinti jo įsakymą dėl didesnius atlyginimų priedus numatančių kvalifikacinių klasių suteikimo penkiems Savivaldybės administracijos karjeros valstybės tarnautojams.

„Stebiuosi – negi V.Matkevičius savo darbe naujokas? Kita vertus, esu per mažas ponas, kad kažkam daryčiau išimtis, kad nereaguočiau į teisės aktų pažeidimus”, – vakar PB teigė Vyriausybės atstovas Panevėžio apskrityje Leonas Alesionka.

„Imtis sankcijų tik dėl vienos dienos skirtumo – gryniausias biurokratizmas. Mes dėl šio teikimo ketiname bylinėtis”, – dienraščiui be užuolankų pareiškė V.Matkevičius, ką mano apie L.Alesionkos raštą.

Vieną dieną pavėlavo

Apie tai, kad miesto Savivaldybės administracijos direktoriaus šių metų vasario 2-os dienos įsakymas dėl kvalifikacinių klasių Savivaldybės administracijos karjeros valstybės tarnautojų vertinimo komisijos nariams suteikimo buvo priimtas pažeidžiant Vyriausybės nutarimu patvirtintose Valstybės tarnautojų kvalifikacinių klasių suteikimo ir valstybės tarnautojų vertinimo taisyklėse nustatytus terminus, L.Alesionka teigė sužinojęs Valstybės tarnybos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos.

„Paaiškėjo, kad 32 Panevėžio savivaldybės administracijos karjeros valstybės tarnautojus komisija įvertino ir suteikė kvalifikacines kategorijas vasario 1 dieną, o pačioje komisijoje dirbantys penki tarnautojai jau kitos komisijos buvo atestuoti tik kitądien, vasario 2-ąją. Toks nustatytų terminų ignoravimas yra visiškai nepateisinamas aplaidumas”, – vakar PB dėstė L.Alesionka.

Vyriausybės atstovo Panevėžio apskrityje teigimu, prieš penkerius metus priimtu Vyriausybės nutarimu patvirtintos Valstybės tarnautojų kvalifikacinių klasių ir valstybės tarnautojų vertinimo taisyklės nustato, kad vertinimo komisija įstaigos vadovą ir karjeros valstybės tarnautoją įvertina ne vėliau kaip iki kitų metų, einančių po metų, už kuriuos vertinama tarnautojo veikla, vasario 1 dienos.

Negaus didesnių atlyginimų

„Po nustatyto termino – vasario 2-ąją – atestuoti tarnautojai liko nuskriausti: mažiausiai pusę metų iki naujos atestacijos jie prarado galimybę gauti didesnius atlyginimus”, – teigė L.Alesionka.

Vyriausybės atstovo Panevėžio apskrityje duomenimis, vasario 2-ąją komisijos, sudarytos iš kitų savivaldybių administracijos vadovų bei kontrolierių, posėdyje pirmoji kvalifikacinė klasė buvo suteikta bei nustatytas 50 procentų tarnybinio atlyginimo priedas penkiems Panevėžio savivaldybės skyrių vedėjams: Finansų ir biudžeto – Onutei Chomentauskienei, Civilinės saugos – Vilmai Kartanaitei, Teisės – Irmai Masiliūnienei, Ekonomikos ir turto valdymo – Antanui Stokai bei Centralizuotos vidaus audito tarnybos – Mindaugui Čipiniui.

„Manau, kad šiems tarnautojams dėl padarytos skriaudos derėtų kreiptis į teismą”, – tvirtino L.Alesionka.

Ragina vadovautis protu

„Kad komisija įvertinti 32 Savivaldybės karjeros tarnautojus atestavusios komisijos narius susirinko ne vasario 1-ąją, o 2-ąją dieną, buvo rimtų priežasčių. Jų neatskleisiu, komisijos posėdį organizavo Teisės skyrius, tačiau galiu patvirtinti, kad dėl Vyriausybės atstovo rašto mes nusiteikę bylinėtis”, – teigė Savivaldybės administracijos direktorius V.Matkevičius.

Anot pašnekovo, siūlyti naikinti jo įsakymą tik dėl vienos dienos skirtumo esąs grynas biurokratizmas.

„Mano galva, šią situaciją reikia vertinti žmogiškai, vadovautis protingumo kriterijumi”, – svarstė V.Matkevičius.

„Atėmė” daugiau kaip po tūkstantį

Teisės skyriaus vyriausioji specialistė Augėnija Zalagėnienė, paklausta, ar abi komisijos negalėjo pasidarbuoti tą pačią vasario 1 dieną arba dar anksčiau, sakė, jog tądien darbo ir vienai komisijai buvę per akis.

„Taip jau išėjo, o kitas dalykas – mes tikrai nemanėme, kad kils kokių nors problemų”, – prisipažino A.Zalagėnienė.

Į klausimą, kokio dydžio priedų dėl vėliau nei privalo susirinkusios karjeros valstybės tarnautojų vertinimo komisijos pusę metų negaus penki vasario 2-ąją atestuoti miesto Savivaldybės skyrių vedėjai, Teisės skyriaus vyriausioji specialistė pirmiausia informavo, jog už pirmąją kvalifikacinę klasę mokamas 50 procentų tarnybinio atlyginimo priedas, už antrąją – 30, už trečiąją – 15 procentų.

„Aukščiausiosios klasės skyrių vedėjų atlyginimas, neatskaičius mokesčių, yra 2784, aukščiausiosios klasės vyriausiųjų specialistų – 2121 litas”, – pranešė A.Zalagėnienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.