Netvarka kioskuose šiurpina specialistus

Higienistai mieste baigia patikrinti visus maisto produktais prekiaujančius kioskus. Patikrinus maždaug keturiasdešimt turgavietėse, gatvėse bei aikštėse esančių kioskų, rasta nemažai pažeidimų. Kioskų savininkai kviečiami į susirinkimus aptarti problemų, aplaidžiausiesiems skiriamos baudos, o kai kuriuos kioskus dėl netvarkos tenka net uždaryti.

Nuo kovo 29 dienos dirbti nebeleista Savanorių aikštėje esančiam Emilijos Cholmičevos kioskui. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto priežiūros skyriaus vedėja Violeta Krivickienė prisimena, kad šiame įvairiais maisto produktais prekiaujančiame kioske pažeidimų rasta ir anksčiau, savininkė jau buvo bausta.

„Tačiau šį kartą kioską teko uždaryti. Vidun užsukę higienos inspektoriai nusigando, pamatę gausybę higienos taisyklių pažeidimų, – PB sakė V.Krivickienė. – Kioske nešvaru ir netvarkinga, nerasta kai kurių reikalingų dokumentų. Kioskas galės pradėti darbą tik tada, kai visi pažeidimai bus pašalinti.”

Skirtos baudos

Skirtos baudos ir turgelyje prie „Žaros” mėsos gaminiais prekiaujantiems dviejų kioskų savininkams. Juose higienistai taip pat pasigedo tvarkos. Kartais Maisto priežiūros skyrius gauna nepatenkintų pirkėjų, šio turgelio kioskuose įsigijusių nekokybiškų maisto produktų, skundų. Visi skundai tikrinami, daugelis iš jų pasitvirtino.

Patikrinus automobilių turguje maisto produktais prekiaujančius kioskus, taip pat rasta pažeidimų. „Sukvietėme visus šiame turguje maisto produktais prekiaujančiuosius į susirinkimą, supažindinome su pažeidimais ir paprašėme juos ištaisyti. To nepadariusiesiems bus skirtos baudos, – sakė V.Krivickienė. – Artėja vasara, tad labai svarbu, kad visų kioskų savininkai susitvarkytų laiku.”

Pažeidimų nemažai

Maisto priežiūros skyriaus vedėja sako, kad mažiau reikalavimų keliama tiems kioskams, kuriuose prekiaujama tik fasuotais maisto produktais. Jeigu pradedama prekiauti ir nefasuotais, tuomet reikalavimų daugiau – jų laikytis būtina.

Dažniausiai pasitaikantys pažeidimai kioskuose: savavališkai keičiamas prekių asortimentas, apleistos, remonto reikalaujančios patalpos, pardavėjai neturi valymo priemonių, ypač dažnai – specialiosios aprangos. „Siekiame, kad pirkėjai ir kioskuose galėtų įsigyti kokybiškus, saugius maisto produktus”, – sako V.Krivickienė. Higienistai ruošiasi tikrinti ir kavą pirkėjams siūlančius spaudos kioskus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.