Iš partijos kolegų pareikalauta drausmės

Socialdemokratų vadovybė sostinės partiečius įpareigojo netiesti kelio į Vilniaus merus jau anksčiau į „juodąjį” sąrašą įtrauktiems politikams. Nepaklusnumu pasižymėti spėjusiam Algirdui Paleckiui net grasinama šalinimu iš partijos.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyriaus taryba šiandien turėtų pareikšti savo poziciją dėl koalicijos formavimo sostinės taryboje. Tačiau jau vakar sulaukta partijos vadovybės nurodymų dėl paramos galimiems kandidatams į Vilniaus mero postą.

Toliau nepageidauja

Vakar posėdžiavęs LSDP prezidiumas sudavė dar vieną smūgį jaunajam Algirdui Paleckiui, kuris pasisako už valdančiąją koaliciją su Rolando Pakso vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas” (liberaldemokratai). Socialdemokratų vadovybė įpareigojo LSDP Vilniaus skyriaus narius neremti nušalintojo prezidento Pakso.

Socialdemokratai Vilniaus mero kėdėje toliau nepageidauja matyti dabartinio sostinės vadovo liberalcentristų lyderio Artūro Zuoko ir Vilniaus konservatorių vedlio Kęstučio Masiulio. Pastarasis antausio iš socialdemokratų sulaukė už Tėvynės sąjungos grasinimus neberemti socialdemokratų premjero vadovaujamos mažumos Vyriausybės.

LSDP prezidiumas taip pat nusprendė, kad liberaldemokratams atsidūrus Vilniaus valdžioje socialdemokratai turėtų trauktis į opoziciją.

Galėtų pašalinti

Tačiau net ir po partijos vadovybės įpareigojimo neremti Pakso jaunasis Paleckis tikino nežadantis atsisakyti minties sudaryti koaliciją su liberaldemokratais. „Laikausi savo nuomonės, kad koalicija su Rolandu Paksu gali būti”, – po LSDP prezidiumo posėdžio teigė jis.

Paleckis tikino, kad partijos vadovybės nuomonė jam svarbi, tačiau jis ir toliau įsitikinęs, jog koaliciją Vilniuje turi formuoti partijos skyrius, o ne socialdemokratų prezidiumas. „Pagal mūsų partijos statuto nuostatas apie koalicijas miestuose ar rajonuose sprendžia partijos skyrių tarybos”, – aiškino Paleckis.

Socialdemokratų vadovybei jau antrą mėnesį nepavyksta pažaboti partijos lyderiams priešgyniaujančio Paleckio. Brazauskas vakar pareiškė, kad dėl to sostinės socialdemokratų vedlys gali būti pašalintas iš partijos. „Statutas numato tokią galimybę, tai galima padaryti tarybos posėdyje. Kol kas nieko nesvarstome, pažiūrėsime, kuo baigsis visas šitas reikalas”, – tvirtino jis.

Tačiau Paleckis tikino nebijantis galimo pašalinimo iš partijos ar kitokių vadovybės sankcijų. „Nesibaiminu nieko”, – lakoniškai teigė Vilniaus socialdemokratų vedlys.

Siekia posto?

Galutinį sprendimą dėl koalicijos Vilniaus miesto taryboje sudarymo sostinės socialdemokratai ketina priimti šiandien. Jie derėjosi su visomis į Vilniaus tarybą patekusiomis partijomis. Tačiau vaisingiausios derybos buvo su Pakso vadovaujamais liberaldemokratais ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Praėjusią savaitę Paleckis atsisakė Seimo nario mandato. Tai paskatino spėliones, esą jis ruošiasi gauti aukštą postą Vilniaus valdžioje.

Anksčiau Paksas tvirtino, kad su Paleckiu jau susitarė dėl postų sostinėje. Pasak liberaldemokratų lyderio, Paleckis taptų vicemeru, o jis pats – meru.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.