Buvęs Seimo narys pradeda atlikti bausmę

Algirdas Petrusevičius artimiausiu metu turi būti atvežtas į Vilniaus 1-uosius pataisos namus, kur atliks laisvės atėmimo bausmę

Vakar ankstyvą rytą į Kauno vyriausiąjį policijos komisariatą (VPK) atvyko buvęs Seimo narys, lietuviško šaunamojo ginklo „Vytis” kūrėjas Algirdas Petrusevičius. Dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais Apeliacinis teismas kovo viduryje paliko galioti Kauno apygardos teismo jam skirtą minimalią 4 metų laivės atėmimo bausmę. Tad nuosprendis įsiteisėjo, tačiau jį per tris mėnesius dar galima apskųsti Aukščiausiajam Teismui. LŽ duomenimis, tai jau padaryta.

70 metų Petrusevičius iš Kauno VPK areštinės vakar buvo perkeltas į tardymo izoliatorių, o artimiausiu metu jis turi būti vežamas į Vilniaus 1-uosius pataisos namus, kur bausmę atlieka buvę valdžios atstovai.

Suimtojo sūnus Vytenis Petrusevičius LŽ sakė pats atvežęs tėvą į policiją. „Tėvas tikrai nebūtų pabėgęs į kokią Vengriją ar Australiją, galėjo bent Velykas leisti sutikti namie. Jis dvasiškai stiprus, gerai nusiteikęs. Mums tai nebuvo staigmena. Manau, kad tėvas galėjo taip apsispręsti po liudijimo Seimo komisijai. Lauksime, ką nuspręs Aukščiausiasis Teismas”, – sakė jis.

Buvęs parlamentaras praėjusią savaitę liudydamas Seimo komisijai, tiriančiai buvusio savanorio ir saugumo darbuotojo Juro Abromavičiaus žūties aplinkybes, pareiškė, kad nebuvo susijęs su Kauno savanorių nepaklusnumo akcija. Jis taip pat teigė neturintis nieko bendra nei su Bražuolės tilto sprogdinimu, nei su Abromavičiaus žūtimi ir „kitais, plačiai žiniasklaidoje reklamuotais įvykiais”. Petrusevičius komisijai sakė, jog tarp savanorių paplitusi nuomonė, kad Abromavičius buvo nužudytas dėl pinigų.

Pasak per visą procesą visada greta tėvo buvusio sūnaus, kaltinimų niekas neneigė, tačiau šeimai labai skaudu dėl esą melagingų kai kurių žurnalistų teiginių. „Čia kai kurios televizijos tiesiog melavo ir dėl ginklų arsenalo, ir dėl tėvo nelegalių veiksmų. Jis dėl to labai nervinosi. Juk paminta garbė. Jau nekalbu, kad ir man pačiam tai pakenkė. Gyvenu su tėvu, tad kai mano namai rodomi kaip ginklų sandėlis, mano klientai daug ko nesupranta”, – LŽ sakė reklamos versle dirbantis buvusio Seimo nario sūnus.

Algirdas Petrusevičius drauge su bendrininkais Valstybės saugumo departamento pareigūnų buvo sulaikyti 2006-ųjų pradžioje, kai per kratas jų namuose buvo rasti dideli kiekiai nelegaliai laikytų šaunamųjų ginklų, šovinių ir sprogmenų. Nagrinėjant bylą kaltinamieji savo kaltės neneigė.

1996-2000 metų kadencijos Seime Petrusevičius priklausė Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) frakcijai, buvo parlamentinio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.