Socdemų vadovybė įpareigojo Vilniaus skyrių užkirsti kelią į merus R.Paksui ir A.Zuokui

Socialdemokratų partijos prezidiumas pirmadienį įpareigojo Vilniaus skyriaus narius, balsuojant dėl valdančiosios koalicijos formavimo sostinėje, neremti galimų nušalintojo prezidento, liberaldemokratų Rolando Pakso ir liberalcentristų vadovo Artūro Zuoko kandidatūrų į sostinės merus.
Tai BNS pranešė LSDP pirmininko pavaduotojas Vytenis Andriukaitis, kurį prieš kelias savaites LSDP vadovybė inkorporavo į socialdemokratų derybininkų dėl valdančiosios koalicijos Vilniaus mieste grupę.

Vilniaus socialdemokratai praėjusią savaitę baigė konsultacijas su visomis mandatus į sostinės tarybą gavusiomis partijomis, tačiau galutinį sprendimą, su kurių partijų atstovais derėsis dėl valdančiosios koalicijos sostinės savivaldybės taryboje, turėtų priimti partijos ir Vilniaus skyriaus tarybos.

Praėjusią savaitę kairiųjų susitikime su R.Pakso įkurta partija „Tvarka ir teisingumas” buvo išreikšta mintis, jog meru galėtų tapti tik nušalintasis prezidentas R.Paksas. Kaip yra teigęs sostinės socialdemokratų lyderis Algirdas Paleckis, R.Pakso kandidatūra neatmestina, galutinį sprendimą skyriaus taryba turėtų priimti antradienį.

Kaip BNS informavo vienas iš kairiųjų derybinės grupės dėl Vilniaus valdžios narys, sostinės socdemų lyderis A.Paleckis gali būti susitaręs su R.Paksu dėl vicemero pareigų, pastarajam atiduodamas mero postą, todėl penktadienį pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato.

Nušalintasis prezidentas R.Paksas patvirtino, jog su A.Paleckiu jau yra susitarta dėl postų.

„Jau pačią pirmą savaitę po rinkimų mes buvome sutarę dėl koalicijos, taip pat pasirašę susitarimą, jog vicemeru taptų A.Paleckis, o aš – meru. Mes jau žinome, kad su mumis bus lenkų politikai ir kartu turime 26 mandatus”, – BNS yra sakęs R.Paksas.

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų – 14 – laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai – 10, liberalcentristai – 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga – po 6, Liberalų sąjūdis – 4, Rusų sąjunga – 2.

Vieną koaliciją ėmėsi formuoti liberaldemokratai ir Lenkų sąjunga, kitą – „švaros koaliciją” – konservatoriai ir Liberalų sąjūdis.

Rusų sąjunga kol kas neskuba skelbti, kurią koaliciją rinktųsi, o ligšiolinio mero A.Zuoko vadovaujamų liberalcentristų savo gretose kol kas ne itin laukė nei liberaldemokratai, nei konservatoriai

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.