Paskutinė galimybė įteisinti ginklus!

Policijos departamentas Lietuvos piliečiams primena, kad 2007 metų balandžio 1 dieną baigiasi Lietuvos Respublikos ginklų, šaudmenų ir sprogmenų savanoriško atidavimo ir ginklų bei šaudmenų įteisinimo laikinojo įstatymo galiojimo terminas.
Asmuo, kuris per įstatymo galiojimą savanoriškai atiduoda ginklus, šaudmenis ar sprogmenis, neteisėtai įgytus, pagamintus, laikytus ar nešiotus, yra atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už šias nusikalstamas veikas. Nuo baudžiamosios atsakomybės asmuo atleidžiamas nuo laiko, kai jo pranešimas apie neteisėtai įgytus, pagamintus, laikomus ar nešiojamus ginklus, šaudmenis ar sprogmenis užregistruojamas policijos įstaigoje. Todėl visi, norintys savanoriškai atiduoti ginklus, sprogmenis ar šaudmenis, pirmiausia apie tai turi pranešti teritorinei policijos įstaigai. Pranešimas gali būti rašytinis arba žodinis. Apie turimus ginklus, šaudmenis ar sprogmenis policiją galima informuoti tel. 112. Asmuo pranešime turi nurodyti savo vardą, pavardę ginklų, šaudmenų ar sprogmenų buvimo vietą, kada ir kokiu būdu jis juos įgijo. Pateikus minėtą pranešimą ginklai, šaudmenys laikinam saugojimui perduodami policijai. Asmenims draudžiama pernešti, pervežti ar kitaip gabenti sprogmenis. Sprogmenis jų buvimo vietoje paima policija arba kariuomenė.
Šiuo įstatymu asmenys nuo baudžiamosios atsakomybės yra atleidžiami trečiąjį kartą per pastaruosius 7 metus, todėl gyventojams, kurie nepasinaudos šio įstatymo suteikta teise atiduoti ir įteisinti neteisėtai laikomus ginklus, kitos tokios galimybės gali prireikti laukti labai ilgai.
Per įstatymo galiojimo laiką paaiškėjo, kad žmonės turi daug neteisėtai laikomų ginklų. Atnešusieji ginklus asmenys gerai suprato įstatymo teikiamą naudą: kam rizikuoti laikyti ginklą neteisėtai, jeigu be didelių pastangų asmuo gali tą patį ginklą užregistruoti savo vardu ir toliau juo teisėtai naudotis.
Paskutinė diena kada policijai galima pranešti apie neteisėtai laikomus ginklus ir vėliau juos įteisinti yra 2007 metų kovo 31 diena. Atsižvelgdamas į tai, Policijos departamentas ragina gyventojus nerizikuoti laikyti ginklus neteisėtai bei paskutinėmis kovo mėnesio dienomis pasinaudoti įstatymo suteikta galimybe atiduoti neteisėtai laikomus ginklus ir turėti juos teisėtai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.