J.M.Barosso: Lietuvai reikėtų pagerinti padėtį

Europos Komisijos pirmininkas švelnina griežtus eurokomisarės Dalios Grybauskaitės pareiškimus apie Lietuvos galimybes įsivesti eurą bei kritiką dėl prasto ES paramos įsisavinimo. Kartu jis pabrėžia, kad Lietuvai dar reikia pasitempti.

„Turėtumėte suprasti, kad bet kokia kritika, kuri pasigirsta ir iš komisarės (EK finansinio programavimo ir biudžeto komisarė Dalia Grybauskaitė – BNS) lūpų – tai nėra neigiamas nusistatymas, tai yra pozityvi kritika, kuri turėtų būti suprantama kaip paskatinimas Lietuvai dar gerinti situaciją. Iš tikrųjų yra vietos, kur Lietuva galėtų kažką tobulinti, yra tam tikras potencialas kažką daryti geriau”, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė Josė Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozas).

Jo teigimu, nieko nuostabaus, kad „komisarė serga už savo šalį ir nori, kad viskas atrodytų geriau ir judėtų sklandžiau”.

„Europos Komisija Lietuvą vertina labai palankiai ir mes manome, kad jeigu žvelgsime į Lietuvos tolesnį vystymąsi įžengus į Europos Sąjungą – tai yra sėkmingas pavyzdys”, – kalbėjo EK pirmininkas.

Jis išreiškė viltį, kad šalies Vyriausybė ras būdų išspręsti problemas.

Šią savaitę Vilniuje viešinti D.Grybauskaitė pareiškė mananti, kad nerealu tikėtis, jog Lietuva eurą galėtų įsivesti 2010 metais. Anot jos, dabar Lietuvos fiskalinė ir monetarinė politika yra nukreipta į infliacijos didinimą.

Be to, Europos Sąjungos komisarė taip pat pareiškė mananti, kad Lietuvai 2008 metų pavasarį gali tekti grąžinti dalį nepanaudotų Europos Sąjungos lėšų, jeigu ir šiais metais šalis vangiai jas įsisavins.

Premjeras Gediminas Kirkilas vėliau sukritikavo D.Grybauskaitės kritiką, kuri, jo žodžiais, menkina Lietuvos įvaizdį.

Per didelė infliacija sutrukdė Lietuvai įsivesti eurą nuo 2007 metų pradžios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.