Vyras su kaklaraiščiu

Be kokios drabužių detalės dalykiškas vyras negalėtų išeiti į darbą? Žinoma, be kaklaraiščio! Juk jis – pati svarbiausia vyriško kostiumo detalė.

Kaklaraiščio kritika

Kaklaraiščių mados pradininkais laikomi Kinų imperijos dvarininkai, o štai Europoje kaklaraiščiai išpopuliarėjo 17 amžiuje. Iš pradžių juos pradėjo nešioti prancūzai, o po to juos pamėgo ir anglai. Tais laikais kaklaraiščius buvo madinga nešioti taip suveržtus, kad norėdami pasukti galvą, vyrai turėdavo pasukti ir visą kūną. Norint įžeisti vyrą, tereikėdavo sukritikuoti jo kaklaraištį.

Gal ir jums sunku išsirinkti stilingą kaklaraištį ir dėl to esate dažnai kritikuojamas?

Jūsų kaklaraištis niekam tikęs, jei:

Kolegos darbe skleidžia sąmoksliškai prislopintus juoko garsus jums už nugaros.
Jūsų viršininkas pavadino jūsų kaklaraištį neįprastu ir unikaliu.
Kaklaraištis šviečia visomis vaivorykštės spalvomis.
Kaklaraištis platesnis už jūsų delną arba siauresnis už pirštą.
Vos tik jums nusipirkus kaklaraištį, jį tuoj pat išmetė jūsų žmona.

Jeigu nepasitikite savo skoniu kaklaraiščiams, išsiruoškite į parduotuvę su savo mėgstamu kostiumu, kad prie jo galėtumėte priderinti kaklaraištį. Paprašykite draugės ar pardavėjos, kad jums padėtų savo patarimais.

Derinkite spalvas

Kiekvienas save gerbiantis vyras turi turėti mažiausiai tris kaklaraiščius ir tris kostiumus. Kiekvienas stilingas vyras privalo per savaitę darbe pasirodyti bent kelis kartus pakeitęs kaklaraištį.

Tam, kad kaklaraištis tiktų prie bet kokio kostiumo, geriausia pirkti neryškų, vieno tono spalvų, pavyzdžiui, tamsiai mėlynos, pilkos arba juodos kaklaraištį. Jeigu nešiojate juodus marškinius, rinkitės pilką kaklaraištį; prie avietinės marškinių spalvos derinkite rausvą kaklaraištį prie oranžinės – blankesnio atspalvio oranžinę.

Atsiminkite, kad ryškių spalvų kaklaraiščiai sudaro vėjavaikiškumo įspūdį. Rizikuoti užsidėti ryškų kaklaraištį galima jauniems vyrams, o solidaus amžiaus vyriškis ryškius kaklaraiščius tegu pasideda kelionės į šiltus kraštus proga.

Žirniukai ar juostelės?

O kaip dėl kaklaraiščio rašto? Taškeliais išmargintas kaklaraištis yra vertinamas gana prieštaringai: jis gali pabrėžti jūsų pomėgį konservatyviam stiliui arba rodyti skonio neturėjimą. Jeigu sukatės verslo pasaulyje, nešiodamas kaklaraištį su stambiais žirneliais atrodysite kaip klounas.

Jeigu mėgstate nešioti dryžuotus arba languotus kaklaraiščius, stenkitės, kad linijos būtų ne pernelyg plonos ir labai neišsiskirtų iš kaklaraiščio medžiagos spalvos, o tik ją paryškintų. Stilingai atrodo oranžinės linijos ant šokoladinės rudos spalvos kaklaraiščio, rausvos – ant vyninės raudonos spalvos kaklaraiščio.

Jeigu jums iki gyvo kaulo atsibodę standartinių raštų ir spalvų kaklaraiščiai, tam tikromis progomis – svečiuose, naujametiniame firmos vakarėlyje – pasipuoškite kaklaraiščiu su originaliu piešiniu. Venkite nešioti kaklaraiščius su piešiniu darbo metu – atrodysite nerimtas ir nepatikimas darbuotojas.

Pirkdami kaklaraištį – pačiupinėkite

Ruošdamiesi pirkti kaklaraištį, atkreipkite dėmesį į jo formą, medžiagos faktūrą ir kokybę. Pavyzdžiui, jeigu šilkinis kaklaraištis pačiupinėjus atrodo pasiūtas iš gana storos medžiagos, vadinasi, šilkas yra prastos kokybės. Toks kaklaraištis jo savininkui ilgai netarnaus ir greitai apsivels. Rinkitės kaklaraištį iš natūralaus šilko.

Taip pat atkreipkite dėmesį į kaklaraiščio pamušalą, kuris padeda išsaugoti kaklaraiščio formą. Patvariausi pamušalai gaminami iš vilnos.

Klasikinis kaklaraiščio plotis – 8-9 cm, o ilgis – 132-147 cm. Svarbiausia, kad užsirišus kaklaraištį, jis dengtų jūsų diržo sagtį ir būtų nei trumpesnis, nei ilgesnis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.