Plaukų dažymas namuose. Ką vertėtų žinoti?

Tas begalinis noras atrodyti gražiai, ar staigi mintis pakeisti savo įvaizdį dažnai priverčia mus nusipirkti dėžutę dažų plaukams, juo labiau, jog nuotraukoje ant dėžutės matote besišypsančią žavią blondinę ar brunetę su ryškiais tarsi komplimento vertais plaukais. Tačiau norint pasiekti norimą rezultatą, reikia žinoti kelias taisykles.

Visu pirma, jei jau nusprendėte plaukus dažyti namuose, praverstų specialisto konsultacija bent jau renkantis dažus. Specializuotose kosmetikos parduotuvėse pardavėjai turėtų sugebėti padėti jums teisingai išsirinkti spalvą.
Norinčioms patamsinti plaukus ar suteikti jiems atspalvį patariame rinktis kuo švelnesnius dažus, t.y. tuos, kuriuose amoniako ir peroksido koncentracija yra minimali, arba dar geriau nebūtų visai. Tam tikslui gali būti naudojamas plaukus dažantis balzamas.

Dažniausiai pasitaikanti „blogybė” tamsinant plaukus stipriais dažais namuose, per tamsūs plaukų galiukai. Taip atsitinka tuomet, kai dažai skirtingai sureaguoja su natūralia ir dažyta plaukų spalva. Jūs ištepate visus plaukus norima spalva, tuomet juos iššukuojate nuo plaukų šaknų iki galiukų. Tai reiškia, kad didesnė dažų koncentracija nusėda ne ant ataugusių, natūralios spalvos, bet ant jau dažytų plaukų. Tuomet vyksta cheminė reakcija, kurios pasekmė – dažas tamsina dažą, o galutiniame rezultate plauko spalva per visą ilgį tampa nevienoda. To būtų galima išvengti pasirenkant švelnius dažus.

Turinčioms žilus plaukus reikėtų žinoti, jog šimtaprocentinis žilų plaukų uždažymas įmanomas tik su oksidaciniais dažais, 6% peroksido stiprumu. O jei žilų plaukų yra daugiau nei 50%, ir norisi ryškios raudonos ar violetinės spalvos, reikėtų pirkti papildomai ir natūralią spalvą, kurią pasirinktu santykiu reiktų įmaišyti į modernų atspalvį.

Spalvinti ar tamsinti plaukus namuose nėra taip sudėtinga kaip šviesinti. Svarbiausia suvokti, jog ne kiekviena gali tapti blondine, nes maksimaliai pašviesinti plaukus galima tik trimis – keturiais tonais.

Kiekviena spalva pažymėta tam tikrais skaičiais, pirmasis skaičius reiškia spalvos toną, t.y. koks dažų šviesumas. Įvertinkite savo plaukų toną ir tada pasirinkite dažus, kurių pirmasis skaičius būtų tris maksimaliai keturis kartus didesnis.
Jei Jūsų plaukai pakankamai tamsūs, šviesią spalvą rinkitės su pilkšvu atspalviu, kuris neutralizuos nepageidaujamą apelsininį atspalvį.
Šviesiaplaukėms su pilkšvu atspalviu reikėtų būti atsargesnėms, kadangi pilkoje spalvoje yra nemažai žalio atspalvio ir ant šviesaus tono jis gali išryškėti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.