Kokia jūs šeimininkė

Dėl sąvokos „namų šeimininkė” visais laikais vyko aršiausi ginčai. Bet išties – kaip nustatyti, kuri moteris yra tikra namų šeimininkė: ta, kuri sėdi namuose, ar ta, kurios siela linksta prie namų ūkio?
Ginčytis galima be galo ir be krašto bandant nuspėti, kur tikroji moters vieta: namuose ar virtuvėje. Sprendimas priklauso tik nuo jos pačios. Gyvenimiškos aplinkybės, kuriose ji atsiduria, jos troškimai ir siekiai, prigimtinės savybės, kurias mes, deja, dažnai pamirštame, – visa tai lemia jos pasirinkimą. O be visa kita, motulė gamta kaip visada labai tiksliai nustatė kiekvieno žmogaus vietą šiame gyvenime, kiekvieną moterį sukūrė turinčią vienintelį ir nepakartojamą temperamentą, veikiantį ir jos galimybes tvarkyti namų ūkį.

Namų šeimininkė kaip tokia

Prieš pradedant kalbėti apie namų šeimininkių „porūšius” reikėtų apžvelgti visas moteris – kaip jos vertina tą „profesiją”. Kadangi kiekvienai jų tenka užsiimti namų reikalais, visas moteris sąlyginai būtų galima suskirstyti į namų šeimininkes pagal pašaukimą ir iš prievartos.

Namų šeimininkė pagal pašaukimą – tai moteris, kuriai buities reikalai teikia malonumą. Ji nebūtinai turi sėdėti namuose ir rūpintis buitimi. Pavargusi, išsekusi po darbo dienos ji vis dėlto nesugeba ramiai žiūrėti televizoriaus, nes žino, kad kriauklėje liko neplauta viena lėkštė, arba užmigti, kai kokia nors net nereikšmingiausia interjero detalė yra ne savo vietoje. Namų šeimininkė pagal pašaukimą atsikelia ilgokai prieš tai, kol laikas ruoštis darbą, ir tvarkosi – po namus. Jos jėga – meilė darbui ir buičiai.

Kad suprastumėte, kas yra namų šeimininkė iš prievartos, pavyzdžių ilgai ieškoti nereikia. Kiekviena mūsų turi draugių ir pažįstamų, kurios tapo savo iliuzijų aukomis ir nusprendė vis dėlto paaukoti karjerą šeimos labui. Bet kokiu atveju namų šeimininkės statusas nebuvo nė vienos jų svajonių viršūnė. Priversta būti namuose tokia moteris neranda, kaip išlieti savo energiją, ir pradeda nekęsti visų pareigų, kurias kitomis aplinkybėmis atliktų visai ramiai.

Pirmasis tipas. Virėja

Tokias jūs pažįstate. Jos niekada neišleis jūsų iš namų nepamaitinusios pirmuoju, antruoju patiekalu ir desertu. Net jei šaldytuve nėra kiaušinių, o jūs norite kiaušinienės, sukurs ją tiesiog iš oro. Gyventi su tokiomis namų šeimininkėmis sudėtinga, nes kas pusvalandį jus maitins kuo nors skaniu, o kas keturias valandas – visaverčiu maistu.

Namų šeimininkė virėja, neįsivaizduojanti gyvenimo be virtuvės, jums praneš radusi čia savo pašaukimą. Ji gali nekęsti ir atvirai ignoruoti kitas savo ūkio sferas, net samdytis žmones kambariams sutvarkyti ar vaikams prižiūrėti. Tačiau vargu ar kuris nors namiškių galėtų pasikėsinti į jos valdas virtuvėje.

Antrasis tipas. Mama

Ji visada žinojo atsiradusi pasaulyje vien tam, kad pagimdytų ir išaugintų vaiką. Tai jai svarbiau už bet kokį darbą ar karjerą.

Ji nemiegojo naktimis, negalėdavo į jį atsižiūrėti, o dabar sako „mes” net tais atvejais, kai kalbama vien apie vaikelį. Tokia namų šeimininkė visada buvo aukso vertės: išauginti tikrą žmogų gali tik stipri asmenybė.

Trečiasis tipas. Poilsiaujančioji

Kitaip sakant, skirta sofai. Ji visuomet žinojo, kad bet kuris darbas – ne jai. Visą savo sąmoningą gyvenimą stengėsi sėkmingai ištekėti, pagimdyti vaiką, pasamdyti jam auklę, o vyrui – tarnaitę, pati tuo tarpu laiką skirti tik sau, brangiajai. Ji lankosi sporto salėje, skaito madų žurnalus, susitinka su draugėmis kavinėje ir dienų dienas plepa telefonu. Būtent tokia padėtis ją labiausiai tenkina.

Ketvirtasis tipas. Tobulėjančioji

Būna, kad tuoj po vestuvių naujai iškeptas vyras sako: „Brangioji, medžiotojas šeimoje, kaip ir dera, būsiu aš. Tu turėsi viską, ko užsigeisi. Prašau tik viena: nesivargink dirbdama, sėdėk namie ir daryk, kas tau patinka.”

Tai panašiau į pasaką, bet stebuklų būna. O kadangi tobulėjančiajai namų šeimininkei koktus bet koks neveiklumas, ji užsirašo į landšafto architektų kursus, skaito Nyčę, užsiima joga ir mokosi anglų kalbos, dainuoja, piešia ir daro viską, kad kiekvieną dieną sužinotų ką nors nauja.

Penktasis tipas. Visų galų meistrė

Ji puikiausiai susidoroja su bet kokiu darbu. Moka įkalti vinį ir pakabinti lentyną, nelaukia pareinant vyro, kad jis išneštų šiukšles ar pavedžiotų šunį. Ji plauna, skalbia, lygina, taiso, tvarko ir puikiausiai jaučiasi. Gera tokia būti!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.