Trečdalis buvusių „Ekrano” darbuotojų – bedarbiai

Praėjus beveik metams po „Ekrano” gamyklos bankroto trečdalis buvusių darbuotojų tebevarsto Darbo biržos duris. Planus kurpiantys biurokratai kalba apie investuotojus, naujas įmones ir tūkstančius naujų darbo vietų panevėžiečiams,

Bankrutavus Panevėžio „Ekranui”, Vyriausybė patvirtino miesto ekonominės plėtros tęstinumo priemonių planą. Esą jį įgyvendinus miestas suklestėtų. Iki šiol negalintys persikvalifikuoti buvę „Ekrano” darbuotojai, LTV „Panoramos” teigimu, optimizmu netrykšta.

Panevėžyje sunkiausia įsidarbinti asmenims, perkopusiems penktąją dešimtį, ypač moterims. Daugiau nei pusė laisvų darbo vietų yra aptarnavimo sferoje.

„Tai nereiškia, kad pas mus aptarnavimo sferoje įsikuria daug naujų laisvų darbo vietų. Jos yra nenaujos, o atsiradusios dėl darbuotojų kaitos. Kaita didžiausia ten, kur arba atlyginimas yra mažas, arba sąlygos blogos”, – sako Darbo biržos direktorius Juozas Mėlynavičius.

Tik dabar po „Ekrano” bankroto darbą pradėjusi miesto ekonominės plėtros tęstinumo užtikrinimo darbo grupė žada, kad Panevėžyje padėtis netrukus turėtų pasikeisti į gerą. Esą pagal Vyriausybės patvirtintą planą numatyta įkurti ne tik logistikos, mokslo ir technologijų, mechatronikos centrus, bet ir žvalgytis naujų investuotojų.

„Baigiam konstruoti sistemą privačių investuotojų konkrečiame sklype. Praėjusią savaitę ūkio ministras jau priėmė anglų investuotojus, įsigijusius sklypą ir norinčius kurti čia gamybą”, – tvirtina Ūkio ministerijos sekretorius, darbo grupės vadovas Gediminas Rainys.

Pasak jo, užsieniečiai Panevėžyje žada gaminti baldų detales. O esą įgyvendinus visus Vyriausybės planus, naujose įmonėse bus įdarbinta keli tūkstančiai panevėžiečių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.