Naftos kainos išlieka aukštos

Naftos kainos ketvirtadienį Azijos prekyboje toliau išlieka ties aukščiausia per šešis mėnesius riba, nes prekybininkai neramiai seka augančią įtampą tarp Irano ir Vakarų Persijos įlankoje.

Naftos kainų šuolis rodo investuotojų nerimą dėl santykių su Iranu, kuris praėjusį penktadienį Persijos įlankoje pagrobė 15 britų jūrininkų.

Rytinėje prekybos sesijoje gegužės mėnesio pristatymo nafta atpigo 18 centų iki 63,90 JAV dolerio už barelį.

„Brent” rūšies nafta atpigo 2 centais iki 65,76 JAV dolerio už barelį.

Naftos rinka toliau nerimauja po to, kai kainos pašoko 8,0 procentais antradienio vakare dėl gandų apie karinį konfliktą tarp Irano ir JAV laivų Persijos įlankoje. Londonas ir Vašingtonas iškart paneigė šiuos gandus, tačiau prekybininkai teigia, kad šie gandai akivaizdžiai priminė apie pavojus, susijusius su geopolitine situacija.

Kol kas jokių naftos tiekimo trikdymų iš Irano neužfiksuota.

JAV energetikos informacijos administracija (EIA) pranešė, kad kovo 23 d. pasibaigusią savaitę sumažėjo šalies naftos atsargos.

EIA duomenimis, naftos atsargos sumažėjo 0,9 mln. iki 328,4 mln. barelių. Benzino atsargos smuktelėjo 0,3 mln. iki 210,2 mln. barelių, o distiliatų atsargos sumažėjo 0,7 mln. iki 118 mln. barelių.

Nors kainos ir vėl pašoko, Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) generalinis sekretorius pranešė, jog nėra būtinybės didinti gavybą, nes kainų šuolis susijęs su politine situacija, ne su tiekimo problemomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.