Lietuva išvykoje nusileido Ukrainai

Lietuvos rinktinė 2008 metų Europos čempionato atrankos rungtynėse išvykoje minimaliu rezultatu nusileido Ukrainai ir patyrusi antrą nesėkmę iš eilės su 4 taškais B grupėje nukrito į šeštą turnyrinės lentelės vietą.

Ukrainiečiai savo ruožtu iškovojo 12-ąjį tašką ir susilygino su Škotija ir Prancūzija. Kitose grupės rungtynėse trečiadienį Gruzija 3-1 įveikė Farerų salas ir iškovojusi antrą pergalę aplenkė Lietuvą, o planetos čempionė Italija vėliau vakare susitiks su Škotija.

Odesos „Chernomorets” stadionas

Teisėjas – Florian Meyer (Vokietija)

Ukraina 1 – 0 Lietuva

48′ [1 – 0] Oleg Gusev

Ukraina: Shovkovskiy; Yezerskiy, Kucher, Rusol, Nesmachniy; Kalynychenko (83′ Chygrynskiy), Tymoschuk, Gusev (80′ Vorobey), Mikhalik (70′ Shelaev); Voronin, Shevchenko

Lietuva: Grybauskas; Paulauskas, Skerla, Žvirgždauskas, Klimavičius; Morinas (57′ Gedgaudas), Šemberas, Savėnas (51′ Kalonas), Stankevičius; Danilevičius, Poškus (65′ Radzinevičius)

Trenerio Algimanto Liubinsko išrinktoje startinėje vienuolikėje lyginant su rungtynėmis prieš Prancūziją buvo vienas priverstinis pasikeitimas – traumą gavusį pagrindinį vartininką Žydrūną Karčemarską pakeitė atsarginiu mače prieš Prancūziją buvęs Paulius Grybauskas.

Mačas prasidėjo aktyviomis aikštės šeimininkų atakomis ir pora kartų ukrainiečiams vos nepavyko priimti perdavimų iš krašto. Pirmasis pasinaudojes sumaištimi lietuvių gynyboje į vartus smūgiavo Andrejus Voroninas, tačiau jo bandymą atrėmė P.Grybauskas.

15 minutę lietuviams pavyko apsiginti nuo dviejų pavojingų ukrainiečių smūgių, o 20 minutę nuošalės „spąstus” įveikęs Andrejus Ševčenka atsidūrė vienas prieš vieną, bet smūgiavo šalia P.Grybausko ginamų vartų.

Atlaikiusi spaudimą susitikimo pradžioje po truputį įsidrąsino ir Lietuvos rinktinė. Įpusėjus kėliniui iš toli pro šalį mušė Mantas Savėnas, o netrukus pastarajam atlikus kampinį į kamuolį galva nepataikė Arūnas Klimavičius.

Vėliau dar vieną nestiprų A.Voronino smūgiuotą kamuolį sugavo P.Grybauskas, o po minutės labai pavojingai šalia vartų galva mušė šeimininkų saugas Maksimas Kaliničenka. 38 minutę Lietuvos rinktinė vos neišsiveržė į priekį – Mariui Stankevičiui iš užribio įmetus kamuolį galva į savo vartų virpstą pataikė Denisas Kučeris.

Kėlinio pabaigoje fortūna nusišypsojo ir lietuviams, nes neužtikrintai sužaidus P.Grybauskui ukrainiečiai pratęsė savo išpuolį ir Vladimirui Jezerskiui smūgiavus galva kamuolys atsimušė jau į svečių vartų virpstą. Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių 0-0.

Vis dėlto jau trečią antro kėlino minutę šeimininkai pelnė pirmą įvartį. M.Kaliničenka iš kairio krašto perdavė kamuolį į baudos aikštelę ir ten laisvas likęs Olegas Gusevas smūgiu galva į vartų kampą nepaliko jokių galimybių P.Grybauskui. Lietuva netrukus atsakė Tomo Danilevičiaus ataka, bet jo iš sunkios padėties smūgiuotą kamuolį atrėmė Aleksandras Šovkovskis.

Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas iš karto į aikštę metė Mindaugą Kaloną ir Andrių Gedgaudą, bet jiems nepavyko rimčiau pagyvinti žaidimo ir kėlinio viduryje ukrainiečiai vos nepadidino persvaros. Iš pradžių galva į vartus nepataikė V.Jezerskis, o sužaidus valandą po perdavimo iš krašto O.Gusevui klastingu smūgiu sudrebinus skersinį pakartotinis A.Ševčenkos bandymas buvo neįskaitytas dėl nuošalės.

Netrukus dar pora A.Ševčenkos smūgių nesukėlė rimtesnių problemų P.Grybauskui, tuo tarpu kitoje aikštės pusėje M.Kalonas pabandė laimę iš tolį ir pataikė tiesiai į A.Šovkovskį. Svečiai po truputį įgijo teritorinę persvarą, bet pavojingesnes atakas rengė šeimininkai ir A.Voroninas iš baudos aikštelės prieigų mušė šalia vartų, o A.Ševčenkai iš aštraus kampo pataikyti nepavyko.

75 minutę lietuviai vis tik surengė rimtesnę ataką, bet po T.Radzinevičiaus perdavimo A.Šovkovskiui atmušus kamuolį Deividas Šemberas iš toli smūgiavo nesėkmingai. Likus keturioms minutėms atakos smaigalyje atsidūrė T.Danilevičius, kuriam aplenkus gynėją baudos aikštelės krašte pravyko prasimesti kamuolį pro vartininką ir pabandė pagudrauti griūdamas, bet mačo arbitro Floriano Meyero tai neįtikino.

Pačioje susitikimo pabaigoje Ukraina dar galėjo padidinti savo pranašumą, bet Anatolijaus Timoščiuko smūgį atmušė P.Grybauskas, o Andrejus Vorobejus iš arti į vartus nepataikė. Rungtynės baigėsi minimalia, bet užtikrinta šeimininkų pergale 1-0.

Kitas Europos čempionato atrankos rungtynes Lietuva žais birželio 2 ir 6 dienomis namuose su Gruzijos ir Italijos rinktinėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.