Motociklų sezonas prasidėjo avarija

Skaudi eismo nelaimė priminė, kad karas keliuose dar tikrai nesibaigė.

Nors iki oficialaus baikerių sezono atidarymo liko daugiau nei mėnuo, miesto gatvėmis jau siaučia metaliniai žirgai.

Užvakar įvykusi avarija vos nepasiglemžė jauno motociklininko gyvybės.

Patyrė sunkių traumų

Likus kelioms minutėms iki devintos vakaro šalia prekybos centro „BIG” gyvenančius žmones sukrėtė duslus smūgis. Akimirksniu susirinkę gyventojai puolė gelbėti po automobilio ratais kritusį motociklo vairuotoją.

Pirminiais duomenimis, avarijos kaltininkė – „Audi” vairavusi mergina. Degant žaliam šviesoforo signalui, sukdama į kairę iš Liubeko gatvės, ji nepraleido tiesiai važiavusio motociklininko.

Šis, siekdamas išvengti skrydžio, spėjo paguldyti motociklą, o pats trenkėsi į automobilio šoną. Vaikinas nebuvo praradęs sąmonės ir vaitojo iš skausmo.

Pranešimą apie įvykį greitosios pagalbos medikai gavo 20 val. 56 min. Maždaug po šešių minučių ekipažas jau buvo nelaimės vietoje.

Motociklininkas šiuo metu gydomas Klaipėdos universitetinės ligoninės Reanimacijos skyriuje.

Medikų teigimu, jis patyrė sunkių traumų, jam buvo pašalinti kai kurie organai. Tačiau gydytojai tikisi, kad jaunuolis išgyvens.

Kontroliuos griežčiau

Policijos pareigūnai į avarijos vietą atvyko po 20-25 minučių.

Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, įvykio detalių jie neskelbia. Ekspertai aiškinasi, ar automobilį „Audi” vairavusi mergina buvo blaivi. Jai gali grėsti baudžiamoji atsakomybė, nes motociklininko sveikatos būklė – sunki. Mergina avarijos metu nenukentėjo, tik patyrė šoką.

Tai jau Klaipėdos apskrityje per pastarąją savaitę antrasis eismo įvykis, į kurį pateko motociklo vairuotojas. Praėjusį šeštadienį kelyje Klaipėda-Liepoja automobiliui susidūrus su sportiniu motociklu, aukų pavyko išvengti.

Užvakar generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius kreipėsi į Lietuvos policijos pareigūnus, paskelbdamas, kad į gatves jau išriedėjo motociklai. Jis ragino kolegas imtis visų reikiamų priemonių ir kontroliuoti nedrausmingus motociklininkus.

Lietuvos policijos Eismo priežiūros tarnybos viršininko pavaduotojas Gintaras Aliksandravičius siūlė nepainioti baikerių su „vienetiniais sportininkais”.

„Baikeriai labiau organizuoti. Su jais paprastai kalbą randa ir policijos pareigūnai. Nerimą kelia sportinių motociklų vairuotojai, drąsiai manevruodami ir nardydami gatvėmis. Adrenalino – daug, smegenų – mažai”, – aiškino G.Aliksandravičius.

Jo teigimu, Eismo priežiūros tarnybų pareigūnai visoje šalyje netrukus rengs reidus keliuose.

Pareigūnai ketina apsilankyti ir baikerių susibūrimo vietose, tikrinti, ar tvarkingais motociklais jie važinėja, ar turi reikiamus dokumentus.

Baugina vairuotojus

„Britvininkų” (greitaeigių motociklų) manevrais labiausiai piktinasi automobilių vairuotojai. Šie skundžiasi, kad motociklininkai kelia pavojų, o juos pastebėti nelengva net pro galinį veidrodėlį.

Motociklininkų organizacijos „Klaipėdos Vorų broliai” viceprezidentas Saulius tvirtino, kad į klubą priima tik motociklininko pažymėjimą turinčius vairuotojus.

Tačiau baikerių įvaizdžiui kenkia pavojų kelyje sukeliantys „britvininkai”.

„Su gatvėmis skraidančiais ir jokių taisyklių nepaisančiais vyrukais nenorime turėti reikalų. Jų nemėgsta ir policijos pareigūnai. Tokie išsišokėliai paprastai nusiperka nebenaują „britvą”, ją suremontuoja ir, norėdami pasirodyti kieti, laksto miesto gatvėmis”, – piktinosi pašnekovas.

Jis teigė miesto teritorijoje sau leidžiantis važiuoti ne didesniu kaip 70 kilometrų per valandą greičiu.

Anot Sauliaus, prieš šešerius septynerius metus Klaipėdos baikeriai vieni kitus gerai pažinojo. Dabar motociklą įsigyti gali bet kas. Tik pinigų reikia turėti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.