Premjeras kartoja pasitikįs savo patarėju, Seimo komiteto paviešinti liudijimai jo nuomonės nekeičia

Premjeras Gediminas Kirkilas kartoja pasitikintis savo patarėju, buvusiu Užsienio reikalų ministerijos sekretoriumi Albinu Januška, kurį kai kurie politikai kaltina neskaidriais ryšiais su verslo magnatais ir esą daroma neleistina įtaka įvairioms valstybės institucijoms.
Pasak premjero, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) išslaptintoje medžiagoje, susijusioje su galimais valstybės pareigūnų korupciniais ryšiais, kurioje minimas ir A.Januška, pateikiami Valstybės saugumo departamento (VSD) darbuotojų liudijimai nėra pagrindas suabejoti A.Januškos lojalumu valstybei.

„Aš gerai žinau A.Januškos, Kovo 11-osios signataro, diplomato veiklą per daugiau kaip 15 metų, visose situacijose, ir gana sudėtingose, tarp jų – integracijoje į NATO ir ES, Kaliningrado derybose, kurios buvo labai sudėtingos. Tai ištraukus iš konteksto Kaliningrado derybų kokius nors pokalbius irgi galima panašių išvadų padaryt, todėl aš manau, kad žmogaus veiklą nulemia visa jo veikla, o ne atskirai ištraukti ir gan tendencingai pateikiami epizodai”, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė G.Kirkilas.

Premjeras pridūrė, jog „buvo tas išviešinta, beje, jau pripažinta, kad neteisėtai, kas buvo naudinga tiems, kas norėjo išviešinti”.

Seimo NSGK praėjusią savaitę išslaptino VSD veiklos tyrimo dalį, susijusią su galimais pareigūnų korupciniais ryšiais, tačiau speciali Seimo komisija nustatė, jog toks NSGK sprendimas prasilenkė su įstatymais.

NSGK tyrimo dalį išslaptino užbėgdama už akių Seimo vadovybei – Seimo valdybos posėdžio, kuriame ir buvo planuojama spręsti dėl medžiagos išviešinimo formos bei masto, išvakarėse.

Seimo komisija nustatė, jog įslaptintos medžiagos slaptumo žymos pakeitimas – Seimo pirmininko kompetencija.

Seimo komitetui išslaptinus dalį tyrimo, kuriame minimas ir A.Januška, konservatoriai ėmė spausti premjerą G.Kirkilą atleisti jį iš savo patarėjų, priešingu atveju grasindami nutraukti paramą mažumos Vyriausybei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.