Tragiško gaisro Žirmūnuose tyrimui ima vadovauti organizuotus nusikaltimus tiriantys prokurorai

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius pradėjo vadovauti tyrimui, per kurį siekiama nustatyti, dėl kokios priežasties prieš dvi savaites Žirmūnų rajone kilo didžiausias gaisras sostinėje, nusinešęs šešių žmonių gyvybes.
Prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius praėjusią savaitę sudarė naują tyrimo grupę, į kurią įeina Vilniaus miesto apylinkės ir apygardos prokuratūros, kriminalinės policijos pareigūnai bei ugniagesių atstovai.

„Mes savo elgesiu parodom, kad skiriamas pakankamai rimtas dėmesys šio gaisro priežasčių ir kaltininkų nustatymui. Anksčiau ar vėliau tai įvyks. Aš tikiuosi, kad ta grupė duos atsakymus – dėl ko kilo gaisras ir kas jo kaltininkas”, – BNS antradienį sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas.

Oficialių išvadų, dėl ko kilo gaisras, ekspertai dar nepateikė. Ekspertizės dar tebevyksta.

„Yra preleminarios išvados. Aš jų nenoriu komentuoti ir aiškinti, nes viskas preleminaru”, – BNS sakė prokuroras R.Jancevičius

Pasak jo, neatmetama versija, kad daugiabutis buvo tyčia padegtas.

„Negaliu paneigti, kad ši versija netampa dominuojanti”, – pripažino Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas.

Tiriamos visos galimos versijos, tačiau jau dabar kai kurios versijos atrodo labiau tikėtinos, kitos mažiau tikėtinos.

Kol kas atkrito tikimybė, kad gaisras įsiplieskė dėl elektros instaliacijos gedimo.

„Šiandien negalime teigti, kad gaisras kilo dėl elektros gedimų – duomenų tam neturime”, – sakė R.Jancevičius.

Kovo 11-sios rytą kilus gaisrui Žirmūnų rajone, žuvo 6 žmonės, dar keliolika apsinuodijo dūmais. Tai didžiausiais ir daugiausiai aukų nusinešęs gaisras Vilniaus mieste. Įtariama, kad gaisro židinys buvo vyriškio bute, kuri iki lubų buvo prikrautas įvairiausių šiukšlių. Teisėsaugos pareigūnų atliekamame tyrime buto savininkas buvo apklaustas liudytoju.

Kadangi avarinė laiptinė buvo apkrauta įvairiais daiktais, gyventojų evakuacija prasidėjo tik ją išvalius. Ugnies įkaitais tapę žmonės šokinėjo per langus.

Ugniagesiai sako, kad daugelio šių skaudžių pasekmių buvo galima išvengti, jei bendrojo naudojimo patalpos būtų buvusios tvarkingos, jose nebūtų kaupiamos atliekos ir įvairūs nereikalingi daiktai.

Vilniaus miesto savivaldybė paragino daugiabučių namų gyventojus iš laiptinių, koridorių, avarinių išėjimų, rūsių ir kitų bendrojo naudojimo patalpų pasiimti savo nenaudojamus baldus ir kitus rakandus bei išvalyti susikaupusias atliekas.

Atlikti šiuos darbus miestiečių prašoma iki balandžio 2 dienos.

Per nustatytą laikotarpį pašalinti daiktų ir atliekų negalinčių gyventojų prašoma iki balandžio 2 dienos apie tai raštu informuoti savo gyvenamojo namo administratorių arba bendrijos pirmininką ir nurodyti, iki kada atliekos iš bendrojo naudojimo patalpų bus pašalintos.

Neapsikuopę butų savininkai gali būti nubausti bauda iki 1000 litų.

Šiemet Vilniuje kilo 580 gaisrų, juose žuvo 14 žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.