Investuotas litas dirba jo savininkui

Finansų maklerio įmonės „Finasta” Klaipėdos regiono vadovo Renaldo Kulikausko pagrindinis darbo siekis – ugdyti lietuvių investavimo kultūrą.

Šis vadovo siekis glaudžiai susijęs ir su pagrindiniu įmonės tikslu – mokyti žmones, kaip padidinti turimus pinigus.

Pasak R.Kulikausko, finansų rinka yra pagrindinė priemonė žmonėms užsitikrinti turtingesnį ir saugesnį gyvenimą.

Todėl ypač svarbu, kad visuomenė pažintų finansų rinką ir mokėtų pasinaudoti jos teikiamomis galimybėmis.

„Žinoma, pirmiausia mes, būdami didžiausia nebankinė maklerių institucija, teikiame visas su investavimu susijusias paslaugas – pradedant akcijomis ir baigiant investiciniais fondais. Tačiau pagrindinis mūsų tikslas nėra tik savo paslaugų pardavimas. Taip bus nebent ateityje. Šiuo metu daugiausia dėmesio skiriame visuomenės švietimui”, – tvirtino R.Kulikauskas.

Jis apgailestavo, kad Lietuvoje kol kas nėra investavimo kultūros. „Dauguma žmonių moka tik pinigus taupyti ir geriausiu atveju juos padėti į banką. Tikru pinigų investavimu užsiima tik labai maža visuomenės dalis”, – manė vadovas.

Jis teigė pastebėjęs, kad Klaipėdoje investuojama nepakankamai intensyviai, esą klaipėdiečiai galėtų žymiai labiau domėtis teikiamomis galimybėmis ir jas išnaudoti.

Anot pašnekovo, kol lietuviai delsia, visame pasaulyje jau seniai žinoma, jog tik investicijos garantuoja, kad pinigai ne tik nenuvertės, bet ir dirbs jų savininkui.

„Aš būčiau laimingas, kad po keliolikos ar keliasdešimt metų nereikėtų net ir nepatyrusiems žmonėms aiškinti, kad investuotas litas yra žymiai geriau nei padėtas į paprastą sąskaitą”, – sakė R.Kulikauskas.

Jis tvirtino, kad džiaugtųsi, jei po daugelio metų matytų savo klientus ramiai vaikštinėjančius po Klaipėdą, nes jiems nerūpėtų, kaip išgyventi. Tai, pasak vadovo, pasiekiama laiku pasirūpinus investicijomis.

R.Kulikauskas teigė, kad dar vienas jo tikslas – bendrovės ateitis. „Tikiu, kad jau po keleto metų ji taps žinomiausia investavimo institucija Lietuvoje, ir bet kuris šalies gyventojas, paklaustas apie investicijas, pirmiausia pagalvos apie mūsų bendrovę”, – vylėsi vadovas.

Pasak jo, dabar bendrovėje labiausiai dirbama su pensijų fondais. R.Kulikauskas tikino, kad bendrovėje kasdien sulaukiama žmonių, norinčių pasirašyti pensijų kaupimo sutartis.

„Gyventojams patrauklu ne tik tai, kad pensijoms skiriama lėšų suma sparčiai auga, – jie taip pat mato, kad mes taikome vienus mažiausių mokesčių”, – sakė pašnekovas.

R.Kulikauskas teigė, kad bendrovės tikslų siekiama didžiąją laiko dalį skiriant bendravimui su klientais. Tai esą pagrindinė visuomenės švietimo priemonė.

„Vieniems tenka pasakoti nuo pat pradžių, kitus pakanka supažindinti tik su naujovėmis ir pokyčiais. Vykstame pas aktyvius klientus, konsultuojame norinčius investuoti į akcijas, kitus investicinius instrumentus”, – aiškino vadovas.

Pasak jo, bendrovei itin svarbu skirti dėmesį ne tik klientams, bet ir savo darbuotojams. „Nuolat mokomės patys, nes tik tokiu būdu būsime profesionalai, galintys atsakyti į visus klientų klausimus”, – pabrėžė R.Kulikauskas.

Jis tvirtino, kad bendrovė sklandžiai vykdo savo numatytus darbus ir nesusiduria su didesnėmis kliūtimis. „Svarbiausia, kad pakaktų energijos ir laiko”, – šyptelėjo vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.