Buvusiam Lenkijos prezidentui gali būti iškelta byla

Varšuvos prokuratūra nusprendė pasidomėti buvusio Lenkijos prezidento Lecho Walesos (Lecho Valensos) interviu komercinei televizijai TVN24, kuriame jis dabartinį šalies vadovą pavadino „kvailiu”.
Kaip rašo lenkų spauda, Varšuvos apygardos prokuratūra jau gavo visą pluoštą laiškų iš piliečių, kurie reikalauja patraukti L.Walesą baudžiamojon atsakomybėn už viešą Lenkijos prezidento įžeidimą.

Pasak TVN24, prokurorai prieš tai tikisi gauti prezidento Lecho Kaczynskio (Lecho Kačynskio) atsakymą į klausimą, ar jis nori, kad L.Walesa būtų nubaustas už šį nusikaltimą.

Vasario 16 dieną interviu TVN24 L.Walesa raportą dėl jau likviduotų Lenkijos karinių informacijų tarnybų pavadino „kvailu ir neatitinkančiu to meto situacijos”, nes jame buvo nurodyta, kad „L.Walesa, kaip šalies vadovas, yra individualiai atsakingas už nesklandumus šioje tarnyboje”.

Į žurnalistės klausimą, kodėl viešai išreiškė nepasitenkinimą L.Kaczynskiu, buvęs prezidentas pareiškė, jog „būtent šis kvailys dabar yra prezidentas”.

Vėliau L.Walesa už savo žodžius viešai atsiprašė tautiečių, bet ne L.Kaczynskio ir pridūrė, jog „savo ir kitų politikų vardu atsiprašo už tuos, kurie kartais verčia taip pasielgti”.

Kol kas neaišku, kuo gali pasibaigti šis dviejų prezidentų konfliktas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.