Seimo pirmininkas suabejojo VSD pateiktos medžiagos dėl A.Matulevičiaus ryšių su KGB pagrįstumu

Seimo pirmininkui Viktorui Muntianui kilo abejonių dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) pateiktos medžiagos, kuria argumentuojamas prašymas panaikinti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Algimanto Matulevičiaus teisę dirbti su slapta informacija, pagrįstumo.
Abejones Seimo pirmininkui, anksčiau prasitarusiam, jog, VSD pateikus motyvuotą prašymą, jis neturi kitos galimybės, kaip tik atimti tokį leidimą, sukėlė pokalbis su Liustracijos komisijos vadove Dalia Kuodyte.

„Dėl motyvacijos pateiktos medžiagos abejonių kilo po D.Kuodytės paaiškinimo. Abejonės, ar buvo iš tikrųjų tas kontaktas, kuris įvardijamas kaip nuslėptas”, – po susitikimo su D.Kuodyte pirmadienį žurnalistams sakė V.Muntianas.

Praėjusį penktadienį posėdžiavusi Liustracijos komisija nustatė, jog įrodymų, patvirtinančių prielaidą, jog A.Matulevičius bendradarbiavo su KGB nėra, yra tik medžiagos, patvirtinančios sovietų saugumo bandymus ištirti tokią galimybę.

Liustracijos komisija vertino ketvirtadienį VSD Seimo pirmininkui perduotą medžiagą dėl galimo A.Matulevičiaus bendradarbiavimo praeityje su SSRS Valstybės saugumo komitetu.

VSD generalinis direktorius Arvydas Pocius prieš porą savaičių Seime pareiškė, esą surinkta pakankamai medžiagos, patvirtinančios, jo teigimu, Seimo Nacionalinio ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko A.Matulevičiaus praeities ryšius su sovietiniu saugumu.

VSD kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Muntianą su siūlymu panaikinti parlamentaro teisę dirbti su slapta informacija, tvirtindamas, jog A.Matulevičius, pildydamas anketą gauti tokį leidimą, nuslėpė savo biografijos faktus.

Jeigu A.Matulevičius netektų tokio leidimo, jis nebegalėtų dirbti NSGK.

Sprendimą Seimo pirmininkas V.Muntianas sako priimsiąs ne anksčiau kaip trečiadienį, kuomet minėtas klausimas bus aptariamas Seimo valdyboje.

A.Matulevičius neigia bendradarbiavęs su KGB ir apskundė teismui VSD vadovą A.Pocių, kaltindamas jį šmeižtu ir reikalaudamas 100 tūkst. litų kompensacijos už neturtinę žalą.

A.Matulevičius vadovavo NSGK atliktam VSD veiklos tyrimui, kurio išvados buvo nepalankios dabartinei VSD vadovybei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.