Svarbi „Neptūno“ ekipos pergalė

Labai svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate iškovojo Klaipėdos „Neptūnas”. Klaipėdiečiai namie 97:89 palaužė Kėdainių „Nevėžį”.

Šiame mače uostamiesčio ekipos gretose jau žaidė Vaidotas Pridotkas. Po traumos atsigaunantis komandos kapitonas buvo pagrindinis pergalės kalvis.

Rungtynes „Neptūnas” pradėjo vangokai, ir pirmojo kėlinio pabaigoje svečiai buvo susikrovę 8 taškų pranašumą – 28:20, tačiau mūsiškiai nepasidavė ir sėkmingai sužaidę antrąjį ketvirtį grąžino pusiausvyrą. Prieš ilgąją pertrauką lygu – 45:45.

Trečiojo kėlinio pradžia klostėsi itin atkakliai, tačiau svečiai kėlinio pabaigoje pateko į „Neptūno” gynybos spąstus. Likus žaisti 52 sekundes dar 5 taškų skirtumu priekyje buvo „Nevėžis” – 69:64, bet tada išmušė mūsų komandos valanda.

Kėlinį klaipėdiečiai užbaigė 6 taškais be atsako – 70:69. Ketvirtąjį kėlinį mūsiškiai pradėjo net 12:0 ir pasiuntė varžovus į nokdauną, iš kurio pastarieji nebeatsigavo.

Uostamiesčio krepšininkų nesustabdė ir netaiklūs baudų metimai. Mūsiškiai neįmetė net 19 baudų (18 iš 37), o svečiai tik 6 (10 iš 16).

Vyriausiasis uostamiesčio ekipos treneris Robertas Kuncaitis tvirtino, jog dėl netaiklių baudų kalta psichologija. „Visiems atrodo, kad iš tos vietos yra labai lengva įmesti, taip, sutinku, tačiau vyrus slėgė labai didelė rungtynių įtampa, nes norėjome šios pergalės, kad galėtume stovėti aukštesnėje turnyrinės lentelės vietoje”, – sakė R.Kuncaitis.

R.Kuncaitis teigė, kad per ilgąją pertrauką vyrus skatino tęsti pradėtą darbą. „Sakiau, kad reikia žaisti taip, kaip žaidėme antroje rungtynių dalyje. Liepiau daryti tą, ką mes mokame daryti”, – kalbėjo treneris.

Strategas tikino, kad visas rungtynes pirmauti prieš tokią komandą kaip „Nevėžis” būtų nenormalu. „Būtų nenormalu, jog prieš tokią komandą pirmautume solidžiu skirtumu mačo pradžioje. Ši komanda turi gerų krepšininkų, gerai meta tritaškius. Kartais buvo labai sunku kai tau per rankas įmeta tritaškį, tačiau pabėgti ir iškovoti pergalę mums pavyko”, – džiaugėsi treneris.

„Neptūną” į pergalę vedė V.Pridotkas. Puolėjas pelnė 18 taškų. Jam puikiai talkino Michailas Anisimovas ir Ronaldas Dorsėjus, surinkę po 15 taškų.

„Neptūnui” taip pat taškus pelnė: Vitalijus Stanevičius – 12 taškų, Mindaugas Mockus – 10, Ernestas Ežerskis ir Evaldas Dainys – po 8, Aidas Viskontas – 6, Marius Kasiulevičius – 5.

Kėdainių komandos gretose išsiskyrė Tomas Rinkevičius ir Povilas Šakinis, pelnę 20 ir 17 taškų.

Kitas rungtynes „Neptūnas” žais balandžio 6 dieną Kaune su vietos „Atletu”. Tai bus Lietuvos krepšinio lygos rungtynės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.