Džiazuojantys kariai – Klaipėdoje

Kovo 29 d. 19 val. Klaipėdos kultūros centre Žvejų rūmai koncertuoja žymusis JAV karinis džiazo orkestras „Soldiers of Swing”.

Šis kolektyvas, vadovaujamas vyresniojo seržanto Keith Felkner, per metus suorganizuoja apie 200 koncertų ir aplanko daugiau nei 20 Europos šalių.

Grupės repertuaras labai platus – nuo žinomiausių pasaulio šlagerių iki šiuolaikinių džiazo improvizacijų. Tai džiazo pradininkų Duke Ellington, Glenn Miller ir kitų Big Band legendų kūriniai, o taip pat ir Maynard Fergison bei Pat Metheny kompozicijos.

Orkestras koncertuoja žymiausiuose pasaulio džiazo festivaliuose, ne kartą yra pelnęs aukštus apdovanojimus. „Soldiers of Swing” koncertavo Tarptautiniuose džiazo festivaliuose Torgou – netoli Elbės upės, kur Amerikos ir Rusijos karinės pajėgos susikovė per II Pasaulinį karą. Taip pat grojo Budapešte (Vengrija), Halberstade (Rytų Vokietija), Šiaurės jūros šalių džiazo festivalyje Hagoje (Olandija), Montreks džiazo festivalyje (Šveicarija), Umbria džiazo festivalyje (Italija) bei Klaipėdos Pilies džiazo festivalyje.

Į koncertą kviečiami visi džiazo mylėtojai. Bilieto kaina – 10-15 lt. Studentams, pensininkams ir kariškiams – 8 lt. Bilietus galite įsigyti Žvejų rūmų kasoje (tel. 846300118) ir bilietai.lt terminaluose. Daugiau informacijos tel. 846410565, www.zvejurumai.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.