Diriguojant profesoriui S.Sondeckiui…

Šiandien 18 val. Klaipėdos koncertų salėje, diriguojant prof. Sauliui Sondeckiui, su Klaipėdos kameriniu orkestru pasirodys jaunosios kartos atlikėjai Justinas Mačys (fleita), Saulius S. Lipčius (gitara) ir Darius Mažintas (fortepijonas). Koncerte taip pat dalyvaus valstybinis kamerinis choras „Polifonija”.

Kovo 21-22 dienomis Klaipėdos koncertų salėje vyko prof. S.Sondeckio vedamas baroko muzikos interpretavimo seminaras ir atviros repeticijos. Jų rezultatai publikai bus pristatyti finaliniame šio vakaro koncerte.

Jame grosiantis fleitininkas J.Mačys studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Algirdo Vizgirdos klasėje. Dalyvavo garsių fleitos profesorių meistriškumo kursuose, o respublikiniame J.Pakalnio jaunųjų atlikėjų bei tarptautiniame fleitininkų konkurse „Juodkrantė 2005” laimėjo pirmąją premiją. J.Mačys jau įsijungė į Lietuvos muzikinį gyvenimą kaip solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas. Gastroliavo Didžiojoje Britanijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Čekijoje, nuolat kviečiamas atlikti jaunųjų kompozitorių kūrinius.

Gitaristas S.S.Lipčius 2006-aisiais baigė bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Šiuo metu jis tęsia magistrantūros studijas pas vieną žymiausių klasikinės gitaros meno propaguotojų Lietuvoje Julių Kurauską. S.S.Lipčius yra įvairių tarptautinių bei šalies konkursų laureatas. 2004-aisiais respublikiniame klasikinės gitaros konkurse atlikėjas laimėjo pirmąją premiją pagrindinėje kategorijoje, o 2005-aisiais tapo finalistu 5-ajame tarptautiniame Bankoko gitaros konkurse (Tailandas). Gitaristas nemažai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje, groja unikaliame ansamblyje „Baltijos gitarų kvartetas”, taip pat yra gitaros pedagogas.

Pianistas D.Mažintas 2005-aisiais baigė bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro Akademijoje. 2005-2006 metais jis stažavosi Dž.Verdžio konservatorijoje Milane (Italija). D.Mažintas yra ne vieno tarptautinio konkurso Lietuvoje ir užsienyje laureatas, dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose JAV ir Vokietijoje.

Koncerte taip pat dalyvausiantis valstybinis kamerinis choras „Polifonija” (meno vadovas Gediminas Ramanauskas) – vienas žinomiausių Lietuvos profesionalių chorų. 2004-aisiais kolektyvas šventė savo 30 metų jubiliejų. Choro repertuare rasime kūrinius nuo Renesanso, Baroko iki šiuolaikinės muzikos, nuo chorinių miniatiūrų iki stambių formų. Choras yra koncertavęs ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Lenkijoje, Bulgarijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Italijoje, Brazilijoje ir Argentinoje. Minėtų šalių chorų festivaliuose bei konkursuose „Polifonija” pelnė laurus ir prizus.

Šįvakar skambės J.S.Bacho, K.F.Emanuelio Bacho, A.Vivaldžio kūriniai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.