Futbolas: trenerių galvos skausmas – žaidėjų traumos

Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiajam treneriui Algimantui Liubinskui prieš šeštadienio 2008 metų Europos čempionato atrankos mačą Kaune su pasaulio vicečempionais prancūzais yra dėl ko nerimauti: nemažai žaidėjų traumuoti, o kai kurie – prastos sportinės formos

Iš Škotijos Edinburgo „Hearts” klubo į rinktinę atvyko traumų neišsigydę keturi futbolininkai – Saulius Mikoliūnas, Edgaras Jankauskas, Marius Žaliūkas, Andrius Velička. Antradienį per treniruotę Palangoje Mikoliūnui atsinaujino kairės kojos čiurnos trauma.

Atvyksta ne žaisti, o gydytis

„Turime tikrą lazaretą. Jau ne pirmas kartas, kai iš Škotijos klubo futbolininkai į rinktinę atvyksta gydytis. Ar jie galės žaisti – spręs gydytojai”, – vakar kalbėjo rinktinės strategas Liubinskas.

Jau anksčiau buvo žinoma, kad nacionalinėje komandoje nebus dviejų „Hearts” futbolininkų – Deividui Česnauskiui ir Nerijui Barasai atliktos operacijos. Prieš rinktinės stovyklą traumą patyrė ir Panevėžio „Ekrano” žaidėjas Vitalijus Kavaliauskas.

Palangoje Lietuvos rinktinė treniravosi nuo pirmadienio, šiandien komanda atvyksta į Kauną. Pratybos pajūryje vyko žiemos aikštėje ir pagrindiniame Palangos stadione, kuriame jau yra žolės. Antradienį į dvi komandas suskirstyti futbolininkai žaidė tarpusavio varžybas. Rezultatu 3:1 nugalėjo B ekipos žaidėjai.

„Problemų tikrai netrūksta, tačiau bet kokiu atveju su prancūzais sieksime teigiamo rezultato. Lietuvos rinktinė yra įrodžiusi, kad gali kovoti su pasaulio futbolo elitui priklausančiomis komandomis”, – kalbėjo Liubinskas.

Lietuvos rinktinė apskritai su Prancūzijos reprezentantais nėra žaidusi nė karto.

Pakitęs kalbų tonas

Prancūzijos rinktinės futbolininkai rengtis mačui su lietuviais pradėjo nuo antradienio. Komandos draugus treniruočių stovykloje aplankė negalėsiantis rinktinei padėti pagrindinis prancūzų puolėjas Thierry Henry, nes Londono „Arsenal” futbolininkui šis sezonas dėl traumos jau baigtas. Atnaujintos sudėties Prancūzijos rinktinė į Kauną atskrenda penktadienį. Prancūzijos žurnalistai liko nustebę, kai sužinojo, kad rinktinės strategas Raymondas Domenechas į rinktinę įtraukė daug naujokų, bet atsisakė Turino „Juventus” puolėjo Davido Trezeguet paslaugų.

Pirmiau gana atsainiai apie mūsų šalies rinktinę atsiliepęs Domenechas per spaudos konferenciją kalbėjo, kad futbolininkai padarys didelę klaidą, jei Lietuvoje tikėsis lengvos pergalės.

„Žaidėjai turi kuo greičiau pamiršti 2006 pasaulio čempionatą Vokietijoje – negalima gyventi prisiminimais”, – dėstė Domenechas.

Rungtynes iš Kauno tiesiogiai transliuos visame pasaulyje rodomas „Eurosport” ir dar 30 įvairių televizijos kanalų.

Palanki situacija ukrainiečiams

Po rungtynių su prancūzais Lietuvos reprezentantų kitas „Euro 2008” atrankos mačas kovo 28-ąją laukia Odesoje su ukrainiečiais. Pagal tvarkaraštį Ukrainos futbolininkai kovo 24-ąją išvykoje turi žaisti su Farerų salų rinktine, bet šis mačas greičiausiai bus nukeltas į rugpjūčio 22 dieną. Tokia situacija Ukrainos rinktinei būtų palanki, nes ukrainiečiai turėtų daugiau laiko pasirengti varžyboms su mūsų šalies ekipa.

Farerų salų futbolo federacijos vadovai pranešė, kad kol kas šalyje žaisti neįmanoma, nes kelias dienas stipriai snigo, dabar lyja, o artimiausiomis dienomis prognozuojamas uraganinis vėjas. UEFA informavo: kai tik bus gauti visų futbolo federacijų, kurių rinktinės rungtyniauja B grupėje, oficialūs sutikimai nukelti varžybas, bus sušauktas skubus posėdis.

Galima prisiminti, jog pernai B grupės rinktinių atstovams per susitikimą Paryžiuje nepavyko suderinti tvarkaraščio, nes susikirto prancūzų ir ukrainiečių interesai. Tada UEFA šios grupės tvarkaraštį sudarė burtais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.