Šilutės dvasininkus išgelbėjo saugos diržai

Tris kartus su mašina apsivertusius Šilutės katalikų bažnyčios kleboną ir vikarą nuo skrydžio pro langus išgelbėjo saugos diržai. Tik pusdienį pailsėję nuo sukrėtimo, dvasininkai jau aukojo šv. Mišias.

Avarija Šilutės rajone, Bikavėnuose, 21-ajame kelio Šilalė-Šilutė kilometre, įvyko užvakar, apie 8.40 val. 77 metų Šilalės rajono Žvingių kaimo gyventojas Justinas Lukas automobiliu „Opel Vectra” nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio „Mercedes-Benz 250” ir su juo susidūrė.

Mersedesą vairavo Šilutės katalikų bažnyčios vikaras 35 metų Virginijus Palionis, o šalia sėdėjo tos pačios bažnyčios klebonas 44 metų Juozas Vaičius.

„Po smūgio į šonines priekines dureles, kur aš ir sėdėjau, mūsų vikaro mašina nulėkė nuo kelio ir tris kartus vertėsi. Laimei, abu buvome prisisegę saugos diržus, antraip būtume iškritę pro išdužusius langus. Patį vertimosi procesą sunkiai prisimenu. Žinau, kad netrukus pasirodė greitosios medicinos pagalbos komanda, ir aš patekau į Šilutės ligoninę”, – vakar pasakojo J. Vaičius.

Pasak klebono, jis ir V. Palionis po avarijos atsipirko sumušimais. Sumuštas vietas vis dar skauda, tačiau abu dvasininkai tą patį vakarą ėmėsi įprastų darbų.

„Užvakar, kaip įprasta, aukojau šv. Mišias. Tai buvo pirmoji ir gana sėkminga avarija mano gyvenime. O iš vikaro mersedeso nieko neliko – jis neberemontuojamas. Žalą turėtų atlyginti draudimas, nes opelį vairavęs žmogus savo kaltės neneigia”, – pasakojo klebonas.

Pasak J. Vaičiaus, jis su vikaru tądien važiavęs į Telšius, kur planavo dalyvauti vyskupijos kunigų pasitarime, mokymuose.

Dėl šio įvykio rajono policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pirminiais duomenimis, J. Lukas buvo blaivus. J. Vaičiaus teigimu, žmogus į pagrindinį kelią išvažiavo net nepažvelgęs atvažiuojančio mersedeso pusėn.

J. Lukas avarijoje sužalotas nebuvo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.