Klaipėdos ledo ritulininkai – tarp pajėgiausių

Pastaruoju metu vis aktyviau tiek Klaipėdoje, tiek tarptautiniuose užsienio šalių turnyruose reiškiasi pernai susibūrusios Klaipėdos suaugusiųjų ir vaikų ledo ritulio komandos. Vyresnieji ledo sporto šakos atstovai lyderiauja atvirose Liepojos (Latvija) pirmenybėse ir „Žemaitijos taurės” varžybose, o vaikai jau yra užsitikrinę trečiąją vietą šalies čempionate.

Vyrų pergalės

Klaipėdos vyrų ledo ritulio ekipa atvirose Liepojos pirmenybėse, kuriose, be mūsiškių, dalyvauja 8 latvių ekipos, po pirmojo etapo įsitvirtino antroje pozicijoje. Jie iš septynių susitikimų iškovojo penkias pergales, vienerias baigė lygiosiomis, o savaitgalį tik po įtemptos kovos 5:6 nusileido čempionato lyderiams „Tosmare” ledo ritulininkams.

Įdomu pastebėti, kad šioje latvių komandoje rungtyniauja keli klaipėdiečiai. „Už latvius jau žaidžiame ketverius metus. Jau prieš čempionatą, net nežinoję, kad varžysis ir Klaipėdos ekipa, buvome pažadėję atstovauti „Tosmarės” ledo ritulininkams. Gal kitąmet ginsime savo gimtojo miesto garbę”, – „Klaipėdai” sakė Eduardas Pavliukovas ir Igoris Kuzminovas.

Reikia pabrėžti, kad vienas iš Klaipėdos ekipos įkūrėjų ir žaidėjų Jurijus Merkutovas Liepojos čempionate yra vienas rezultatyviausių tarp 9 ekipų atstovų.

Taip pat mūsų vyrai sėkmingai savo pranašumą įrodinėja tarp 8 „Žemaitijos taurės” turnyro ekipų. Klaipėdiečiai, iškovoję pergales prieš gargždiškius, šiauliečius ir mažeikiškius, savo pogrupyje užima pirmąją vietą ir yra rimtai nusiteikę Klaipėdai iškovoti taurę.

Parsiveš prizininkų taurę

O jaunieji uostamiesčio ledo ritulininkai (gimę 1995 ir 1996 metais) „Akropolio” ledo arenoje žaidė draugiškas rungtynes su kaliningradiečiais. Tiesa, šįkart mūsiškiams 5:8 teko pripažinti varžovų pranašumą, tačiau tai ypač gera paspirtis susiimti prieš šį savaitgalį Elektrėnuose vyksiantį paskutinį Lietuvos vaikų ledo ritulio čempionato etapą.

Beje, klaipėdiečiams pergalė ar pralaimėjimas jau nieko nebelemia. Gerokai vėliau nei kitos komandos į čempionatą užsiregistravę mūsų jaunieji ledo ritulininkai jau yra užsitikrinę garbingą trečiąją vietą.

„Šalies čempionate dalyvaujame pirmą kartą. Apskritai mūsų ekipa gyvuoja vos daugiau nei pusmetį. Kad į Klaipėdą parsivešime taurę – jauniesiems sportininkams bus didelė paspirtis”, – sakė Klaipėdos vaikų ledo ritulio klubo treneris ir administratorius Eduardas Pavliukovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.