Namus aplankė L.Balčiūnas

Netikėtai į Klaipėdą grįžo vienas iš pajėgiausių Lietuvos dviratininkų, Prancūzijos profesionalų dviračių sporto komandos „Agritubel” narys Linas Balčiūnas.

Sutiktas mieste sportininkas papasakojo, kad dėl netikėtai užklupusios ligos klubas leido jam grįžti į Klaipėdą. Per 10 dienų atostogas draugų Drambliu pravardžiuojamas dviratininkas kiekvieną dieną skuba į Klaipėdos universiteto Pedagogikos fakultetą laikyti egzaminų arba pasiruošti jiems.

„Egzaminus sekasi laikyti, – sakė šalies dviračių sporto žvaigždė. – Kai kuriuos išlaikysiu dabar, kitus – vasarą. Mokytis – sunku, tačiau moksle, kaip ir sporte, galima daug ką pasiekti”.

L.Balčiūnas Klaipėdoje nebuvo buvęs nuo lapkričio mėnesio, kai išvyko į treniruočių stovyklą Ispanijoje. Kadangi komandoje daug traumuotų, sergančių dviratininkų, klubo vadovai paprašė Liną grįžti į Prancūziją kuo greičiau.

„Sezonui buvau gerai pasiruošęs, – sakė Dramblys, – buvau pasiekęs neblogą formą. Tai parodė ir lenktynės Katare, kur gerai pasirodžiau. Atvykęs į Belgiją persišaldžiau.”

Apskirtai L.Balčiūnas gyvena Ispanijoje kartu su Tomu Vaitkumi. „Su Tomu praleidžiu daugiau laiko, nei su komanda, nei su tėvais ar draugėmis, – juokavo dviratininkas. – Išvykstant iš Ispanijos, ten buvo 25-28 laipsniai šilumos, laukiu, kad bus 30 ar net 35 laipsniai karščio.”

L.Balčiūnas dar kartą patvirtino, kad gins Lietuvos rinktinės garbę, jei joje bus tokie pajėgūs dviratininkai, kaip T.Vaitkus, Gediminas Bagdonas, Aidis Kruopis, Simas Kondrotas, o komandą treniruos ne Vilniaus paskirtas treneris.

„Tik su jais bus galima pasiekti aukštų rezultatų”, – tvirtino klaipėdietis.

Kalbėjosi L.Balčiūnas ir su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Olimpinio sporto direkcijos direktoriumi Kaziu Steponavičiumi. Jam irgi buvo pateikta ta pati nuomonė.

Mes, Klaipėdos dviratininkai, sutinkame, kad mums, jei negali Algirdas Vaitkus, vadovautų Artūras Trumpauskas.

Vakarais L.Balčiūnas nevengia ir klubų. Dažniausiai lankosi „Honolulu” ir „Global”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.