T.Jonkus taškais nusileido turnyro čempionui

Šeštadienį Vilniaus „Siemens” arenoje beveik šešias valandas kunkuliavo kovotojų aistros. Tarptautinio bušido turnyro „K-1 Europe Max Grand Prix 2007” ringe susitiko dešimties valstybių pajėgiausi kovotojai, tarp kurių buvo ir 20-metis klaipėdietis Tadas Jonkus.

Boksą ir kikboksą propaguojantis mūsų miesto atstovas geriausiųjų K-1 kovotojų aštuntuko ketvirtfinalyje tik taškais nusileido Tailando bokso Europos vicečempionui vokiečiui Denisui Šneidmileriui. Kaip vėliau paaiškėjo, įveikęs dar du varžovus, Vokietijos atstovas ir tapo turnyro nugalėtoju bei iškovojo kelialapį į visų kovotojų išsvajotąjį Japonijos ringą.

Įspūdingai turnyre kovojęs D.Šneidmileris nuo pirmųjų kovos minučių buvo gerokai aktyvesnis už T.Jonkų ir po tris raundus (1 raundas tęsėsi 3 minutes) trukusios kovos teisėjai vienbalsiai pergalę skyrė klaipėdiečio varžovui.

„Šįkart mano priešininkas buvo labai techniškas ir staigus, – „Klaipėdai” sakė T.Jonkus. – Todėl pasirinkau daugiau gynybinę taktiką. Norėjau jį išvarginti ir pačiu netikėčiausiu metu priblokšti smūgiu serija. Bet visko iki galo įgyvendinti nepavyko”, – pripažino pašnekovas.

O klaipėdiečio treneris Dmitrijus Baranovskis mano, kad T.Jonkus padarė viską, ką galėjo.

„Vokietis buvo ypač galingas. Tai įrodė kitos kovos. Juk jam antrąjį raundą pavyko nokautuoti pasaulio bokso profesionalų čempioną latvį Jurijų Boreiką. O Tadas juk sugebėjo kovą pabaigti garbingai”, – dalinosi mintimis Klaipėdos kikboksininkų ugdytojas.

Daugiausia emocijų ir aistrų sukėlė šakiškio Kęstučio Smirnovo ir jam iššūkį metusio vilniečio Valentino Golubovskio dvikova, kurioje sprendėsi Lietuvos bušido čempiono titulo likimas.

Nors sostinės atstovas prieš kovą publikai teigė, kad K.Smirnovą muš be gailesčio, tačiau teisėjui net kelis kartus teko įspėti dvikovos dalyvius dėl kovos vangumo. Daugelis žiūrovų, tikėjęsi išvysti nokdaunų seriją ar net kraujais trykštančią kovą, buvo gerokai nusivylę.

Vilniaus publika akivaizdžiai, kartais net atsistojusi palaikė V.Golubovskį, tačiau šis nesugebėjo įrodyti savo pranašumo ir dvikova baigėsi lygiosiomis.

„Jaučiuosi normaliai”, – iškart po kovos sakė dar keliasdešimt minučių noriai su žiūrovais fotografavęsis K.Smirnovas. – Galėjau tris kartus užlaužti ranką, bet nepavyko. Ruošdamasis daugiau dėmesio skyriau smūgių technikai, mažiau – skausmingiems veiksmams, tad nepavyko jų atlikti. Tačiau esu patenkintas savo kova. Manau, kad apgyniau savo titulą, varžovas mane kvietė į dvikovą, tačiau nieko neįrodė. Tikiuosi, kad man daugiau nereikės kovoti su lietuviais, nes mano tikslas – kovoti Japonijoje. Rugpjūčio mėnesį laukia pasaulio čempionatas”, – teigė šakiškis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.