Trijų kūrinių premjeros

Kovo 18 dieną Vilniaus taikomosios dailės muziejuje altininkas Rolandas Romoslauskas ir pianistas Sergejus Okruška pristatys tris trijų nacionalinės premijų laureatų specialiai jų duetui parašytus kūrinius

Gerai žinomi atlikėjai Rolandas Romoslauskas ir Sergejus Okruška, jau šešerius metus susibūrę ir į duetą, ne tik daug koncertuoja, bet ir bendradarbiauja su lietuvių kompozitoriais, kurie specialiai jiems parašo naujų kūrinių. Rytoj vyksiantis koncertas – ketvirtoji programa, skambės nauji lietuvių autorių opusai. Tai 2007 metais kompozitorių, nacionalinės premijos laureatų Jurgio Juozapaičio, Osvaldo Balakausko ir Algirdo Martinaičio sukurtų kūrinių premjeros altui ir fortepijonui.

Pasak Romoslausko, Juozapaičio „Violendo” patraukia ritmikos įvairove ir virtuoziškumu; Balakausko „Duo concertante” stilistika grindžiama kaprizinga ritmika ir švelniais disonansais. Netikėta Martinaičio kūrinio „XL O.B.” istorija. Anot kompozitoriaus, „XL” – vidutinis drabužių dydis, „O.B.” – Osvaldas Balakauskas. „Prisimatuojant Osvaldą Balakauską, – taip aiškinu šio kūrinio pavadinimą, – kalba Martinaitis. – Rengdamasis šio didžio meistro didžiam 70-mečio jubiliejui nepatingėjau aplankyti „firminių drabužių parduotuvių ir kai ką tinkamo sau prisimatuoti”. Taigi siūlau tokį šventiškai išeiginį kūrinį…”

Duetas vieną koncerto dalį paskyrė lietuviškoms premjeroms, o per kitą atliks Dariaus Milhaudo, Bohuslavo Martinu kūrinių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.