Narkotikų prekeivius sužlugdė meilė

Draugę iš narkotikų liūno gelbėjęs studentas padėjo pareigūnams susekti kvaišalų platintojus

Visagino teismas užvakar leido 2 mėnesiams suimti Sergejų Murašką (gim. 1984 m.), kurį prokurorai įvardija kaip vieną aktyviausių narkotikų platintojų mieste. Muraška prieš porą metų jau buvo teistas už narkotikų laikymą, bet tąsyk įkalinimo išvengė.

Pernai rugpjūtį jis vėl buvo įkliuvęs, bet dar kartą išsisuko. Tąkart visaginietis Maksimas Tračius, Vilniuje nusipirkęs marihuanos, susitiko su Muraška prie parduotuvės siūlydamas keisti kanapes į amfetaminą. Tačiau Muraška kanapių atsisakė ir už savo prekę paėmė pinigus. Kai juos sučiupo sandėrį mačiusių aplinkinių gyventojų iškviesti pareigūnai, Muraška kvaišalų jau neturėjo. Todėl byla buvo iškelta tik Tračiui, pas kurį buvo aptikta ir marihuana, ir amfetaminas. Praėjusią savaitę už narkotikų laikymą teismas jam skyrė 3 mėnesius laisvės atėmimo.

Teisėsaugininkai Muraška iš esmės ėmė domėtis praėjusį gruodį, kai į prokuratūrą kreipėsi dėl savo merginos sunerimęs studentas. Vaikinas papasakojo, kad Muraška jo draugę pripratino prie narkotikų. Bandydamas ją ištraukti iš to liūno Vilniuje studijuojantis visaginietis pareigūnams nurodė ir tašką, kuriame jo draugė nuolat perka kvaišalų. Paaiškėjo, kad su tėvais gyvenantis ir niekur nedirbantis Muraška narkomanus priimdavo savo bute, name, esančiame tarp prokuratūros ir policijos pastatų. Tokią prekybą po teisėsaugininkų langais Visagino prokuratūros vadovas Genadijus Jefimovas komentavo trumpai: „Įžūlumas!”

Butą imta slapta stebėti, filmuoti. Keletas su kvaišalais sulaikytų narkomanų oficialiai patvirtino pirkę metamfetaminą iš Muraškos. Kriminalistai, gavę sankcijas, atliko keletą kontrolinių pirkimų: Muraška už popieriaus lankstinuką, į kurį būdavo įberta maždaug po 0,2 gramo metamfetamino, imdavo 15-20 litų. Iš kur gaudavo narkotikų, įtariamasis neprisipažino, tačiau turima žinių, kad jų parsiveždavo iš Vilniaus.

Per tyrimą paaiškėjo, kad Muraška ne tik prekiauja pats, bet narkotikais aprūpina ir kitus prekeivius. Buvo nustatyta, kad iš jo metamfetamino gauna pernai įkalinto narkotikų prekeivio Andrejaus Suchodolskio sugyventinė Nadežda Treipša. Tačiau teismas jai skyrė tik namų areštą. Prekeivė nebuvo suimta, nes turi du mažamečius vaikus.

Beje, dar prieš suėmimą Muraška jau buvo už grotų. Jam buvo skirtas 15 parų areštas, nes vasarį liudydamas Tračio byloje Muraška pabėgo iš teismo salės. Kurį laiką jis buvo ieškomas, o kovo 5-ąją už teismo negerbimą pateko į areštinę. Baigiantis bausmės terminui prokuratūra paprašė leisti Murašką suimti.

Bylą tiriantis prokuroras Andrejus Melkovas vakar kalbėdamas su LŽ negailėjo pagyrų vaikinui, gelbėjusiam draugę: „Džiugu, kad yra tokių žmonių.” Pilietinę pareigą atlikęs vaikinas netgi atsisakė siūlomo įslaptinimo – teisme jis liudys viešai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.