Naujoji geometrija vonios kambaryje

Nuo praėjusio amžiaus dešimto dešimtmečio pradžios italų gamintojų kataloguose pristatomos praustuvės-stalviršiai turi tik jiems būdingus pranašumą – tai gražus ir praktiškas sprendimas, idealiai tinkantis vonios kambariui apipavidalinti.

Zonoje, kurioje prausiamasi, gausu įvairiausių daiktų, kurie turi būti „po ranka”, todėl kuo daugiau horizontalių plokštumų, tuo patogiau. Bet tai ne tik naudinga papildoma erdvė – kai nėra sujungimų, lengviau palaikyti švarą.

Tačiau pagrindinis praustuvės-stalviršio tandemo laimėjimas yra sandarumas. Tradiciškai kriauklės įmontuojamos į stalviršį, kuriame būtina išpjauti jai tinkančią kiaurymę. Tačiau jei stalviršis pagamintas iš nepatvarios medžiagos, juo naudositės neilgai.

Medžiagos, iš kurių gaminami praustuvių-stalviršių modeliai, – pačios įvairiausios. Prabangiai atrodo dideli stalviršiai iš granito, marmuro, onikso. Gali būti naudojamos naujosios kartos ilgaamžės medžiagos – korianas, fragranitas. Prie perspektyvių statybos ir apdailos medžiagų, be abejonės, teisėtai galima priskirti lietąjį marmurą arba dirbtinį akmenį. Dėmesio verti ir mineraliniai liejiniai – natūralūs mineralai (pavyzdžiui, kvarcas), sumaišyti su poliesterine derva.

Mineraliniai gaminiai atrodo kaip konstrukcijos iš santechninio porceliano, tačiau yra lengvesni. Rečiau praustuvės-stalviršiai gaminami iš stiklo, tačiau galima pamatyti ir stiklinių praustuvių su negilia kriaukle ir atviru sifonu, pritvirtintų prie sienos be jokios atramos į grindis. Tokių originalių permatomų konstrukcijų lengvumą ypač pabrėžia tik metaliniai rankšluosčių pakabinimo virbai.

Yra modelių iš metalo ir net medžio, tiksliau, iš aukštos kokybės tamsaus atspalvio faneros lakšto. Konstrukcijos gali būti gaminamos iš bet kokios medžiagos, tačiau populiariausia, patikimiausia ir amžina – tai keramika.

Didelės brangios praustuvės-stalviršiai iš santechninio porceliano kataloguose užima atskirą skyrių, nes juos lengva pritaikyti bet kokio ploto patalpai. O kadangi tokie gaminiai gaminami pagal užsakymą, galima užsisakyti praustuvę tokią, kokios pageidaujate. Tokios praustuvės-stalviršiai kainuoja brangiai, nes gamyba yra technologiškai sudėtinga.

Praustuvės-stalviršiai gali būti įvairių dizainų. Pavyzdžiui, siauras stalviršis ir didelė puošni kriauklė. Arba atvirkščiai. Simetriški arba asimetriški, sumažinti iš dešinės ar iš kairės, apstatyti baldais ar tik šalia sieninės kolonos – tokius modelius centimetrų tikslumu galima pritaikyti pagal bet kokius užsakovo norus. Kai išsirenkamas atviras modelis, be jokių spintelių, stalviršis paprasčiausiai pastatomas ant kojelių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.