Tiesioginiai skrydžiai į Sardiniją

Nuo šio pavasario Lietuvos kelionių agentūros pradeda organizuoti tiesiogines keliones į Sardiniją. Ši didžiausia Viduržemio jūros sala kelionių mėgėjams buvo pristatyta per neseniai vykusią turizmo ir laisvalaikio parodą „Vivattur”.

Kaip teigia kelionių organizatoriai, į užsienį atostogauti išvykstančių lietuvių pastaraisiais metais pagausėjo kone penktadaliu. Dauguma keliaujančiųjų renkasi atostogas šiltuosiuose kraštuose prie jūros. Tačiau sparčiai populiarėja grožio paslaugų kelionės, kai į užsienio šalis vykstama pasilepinti grožio ir sveikatos ar SPA centruose. Dėl didėjančio pragyvenimo lygio ir pigesnių skrydžių lietuviai vis dažniau atostogas leidžia tolimose šalyse. Dabar itin didelio susidomėjimo sulaukia kelionės į egzotiškas šalis – Tailandą, Indiją arba dar neatrastus Europos šalių kampelius. Pasak parodos „Vivattur” dalyvio Massimo Cugusi, UAB „Europos verslo grupė”, mezgančios Sardinijos ryšius su vietiniais kelionių organizatoriais, direktoriaus, naujausia kelionių kryptis – didžiausia Viduržemio jūros sala Sardinija.

Pavasarį pigiau

„Iki šiol ilsėtis šioje saloje buvo labai brangu, nes turizmo agentūros neorganizavo specialių kelionių, nebuvo tiesioginių skrydžių. Tačiau jau nuo šio pavasario lietuviai kelionių agentūrose galės įsigyti įvairių kelionių komplektų: grožio, pažintinių vyno ir maisto, architektūros ir kitų”, – pasakojo M.Cugusi. Pasak jo, sezonas saloje prasideda pavasarį ir baigiasi vėlai rudenį. „Kainos pavasarį ir rudenį perpus mažesnės, tačiau oras ir vanduo toks pat šiltas”, – pataria „Europos verslo grupei” vadovaujantis italas. Pavyzdžiui, 5 dienų atostogos 4 žvaigždučių viešbutyje birželį vienam asmeniui kainuoja apie 2000 litų.

Paplūdimių sala

Sardinija neretai turistų vadinama paplūdimių sala – čia priskaičiuojama daugiau kaip 2000 įvairaus dydžio paplūdimių. „Dauguma jų įsispraudę tarp uolų ir pasiekti juos galima tik jūra arba kalnų takais, tačiau verta, jei nori mėgautis tik su savo kompanija”, – sako italas. Pasak jo, Sardinija yra viena iš mažiausiai civilizacijos paliestų Europos vietų. „Saloje įsikūrę SPA ir grožio centrai puikiai įkomponuoti į unikalią Sardinijos gamtą. Be to, Sardinijos SPA ir grožio centrai vertinami kaip vieni geriausių pasaulyje”, – džiaugiasi M.Cugusi.

Vilioja festivalis

Kitas į Sardiniją daug keliautojų sutraukiantis renginys – daugiau nei 400 metų šioje saloje švenčiamas didžiausias pasaulyje katalikų religinis festivalis. „Nuo gegužės pirmos dienos 4 paras trunkanti šventė suvienija itin skirtingus Sardinijos regionus. Į salos centrą suplaukia minios tradiciniais tautiniais drabužiais apsirengusių salos gyventojų. Žmonės eina paplūdimiais linksmindamiesi ir dėkodami savo šventiesiems už pavasario derlių”, – pasakoja M.Cugusi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.