Peržiūri meno ribas

Šiandien 18 val. Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g. 3) atidaroma Jono Zagorsko videofilmų ir skulptūrų paroda „CAC direktoriaus ašara”. Ekspozicija veiks iki balandžio 22-osios.

J.Zagorskas (g. 1977 m.) debiutavo tapydamas, tačiau meno pasaulyje jis labiau išgarsėjo kaip atlikėjas ir filmų kūrėjas. Studijavo sieninę tapybą bei videomeną Vilniaus dailės akademijoje. Metus mokėsi Rumunijos Cluj-Napoca menų universitete. Kurį laiką dėstytojavo Kauno dailės institute. Zagorskas yra Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos narys.

J.Zagorsko menas – įvairiapusis ir pasižymi naujų išraiškos priemonių ieškojimu. Anot jo, „šiame pasaulyje yra tiek daug dalykų, kurių neįmanoma išreikšti žodžiais. Bandydami kažką vapalioti, kad ir kaip keista bebūtų, prarandame tą prasmę, kurią norėjome atskleisti. Menas turėtų (arba galėtų) būti malonumas, bet džiaugsmo dalijimas kitiems gali sukelti skausmą, tarp smurto ir ekstazės nėra aiškių ribų.” Kūryboje J.Zagorskas peržiūri meno ribas, pasekmes, aiškinasi, kas slypi už šio altruistiško elgesio

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.