S.Sondeckis vėl repetuos ir koncertuos su klaipėdiečiais

Maestro Saulius Sondeckis ir Klaipėdos kamerinis orkestras tęsia bendradarbiavimą.

Visai neseniai garsios Sankt Peterburgo N.A.Rimskio-Korsakovo muzikos akademijos garbės profesoriaus vardą pelnęs dirigentas Saulius Sondeckis atvyko į mūsų uostamiestį vėl padirbėti su Klaipėdos kameriniu orkestru. Maestro jau kelerius metus yra Klaipėdos kamerinio orkestro (meno vadovė Liuda Kuraitienė) konsultantas ir globėjas. Viena iš šio bendradarbiavimo formų – meistriškumo kursai.

Pernai sausio mėnesį vyko prof. S.Sondeckio atviros repeticijos su Klaipėdos kameriniu orkestru „V.A. Mocarto kūrybos interpretacijos ypatumai”.

Šiemet kovo 21-22 dienomis tradicija bus tęsiama, ir Klaipėdos koncertų salėje vyks profesoriaus vedamas baroko muzikos interpretavimo seminaras ir atviros repeticijos: kovo 21-ąją 16-18 val., kovo 22-ąją 9-12 val. (nemokamai). Jose taip pat dalyvaus Klaipėdos kamerinis orkestras.

Kovo 23-iąją 18 val. repeticijų darbo rezultatus galėsime išgirsti finaliniame koncerte. Prityrusio dirigento rankos vedami, su Klaipėdos kameriniu orkestru pasirodys choras „Polifonija”, taip pat jaunosios kartos atlikėjai Justinas Mačys (fleita), Saulius S.Lipčius (gitara) ir Darius Mažintas (fortepijonas).

Atvirose repeticijose bus repetuojami ir kovo 23 dienos koncerte skambėsiantys J.S.Bacho, K.F.E.Bacho, A.Vivaldžio kūriniai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.