U. Skonsmanaitė dovanų iš MTV gavo tikrą draugę

Jauna, temperamentinga, žavi ir perspektyvi. Tokie epitetai pradeda suktis galvoje, kai „MTV Lietuva” kanalo laidose pamatai klaipėdietę Ugnę Skonsmanaitę.

Jau daugiau nei pusę metų dirbi lietuviškoje MTV. Pasidalyk įspūdžiais, kaip praėjo šis laikotarpis. Gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis?

Išties, jau praėjo laiko, bet galiu pasakyti, jog jausmas toks, tarsi būčiau atėjusi čia vakar ir kartu – tarsi prieš šimtą metų. Viskas taip nauja ir taip gera. Kartu ir taip sava. Nepastebimai greit bėga laikas.

Manau, kad, viena vertus, gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, o, kita vertus – ir ne. Pasikeitė aplinka, mokykla, užimtumas, tačiau aš pati likau tokia pati. Su seniausiais draugais taip pat daug laiko praleidžiu (vilniečiais arba klaipėdiečiais, kurie čia gyvena).

Nuomonę visais gyvenimo atvejais turintys interneto komentatoriai rašo, jog lietuviškoji MTV nuvylė. Kokia tavo nuomonė šiuo klausimu?

Visuomet atsiras žmonių, kuriems nepatiks MTV, aš ar tiesiog televizija. Man asmeniškai MTV ir liko MTV. Tik tiek, kad pati esu joje, ir dabar kanalas skamba lietuviškai. Bet tikrai nenuvylė.

Kaip manai, ar pati pateisinai MTV vadovų viltis?

Nežinau, reiktų paklausti jų. Manau, kad nenuvyliau, nes nieko blogo dar nesakė, tačiau visuomet yra kur tobulėti. Kol tai supranti, nenuvili savęs, nes stengiesi. O kai stengiesi, nenuvili ir kitų.
MTV biure esi jauniausia. Turbūt ir globoja tave kaip mažesniąją sesutę?

MTV biure esu tikrai jauniausia. Ir jie manimi tikrai rūpinasi. Kai atėjau čia dirbti, teko palikti šeimą Klaipėdoje, o čia, MTV, atradau naują. Tiek lietuvių kolektyvas, tiek kolegos iš užsienio man ją kažkiek kompensuoja. MTV vedėja iš Latvijos Žanetė tapo mano seserim ir manau, kad tai yra viena didžiausių dovanų, kurių man padovanojo MTV – tikrą draugę.

Visai neseniai su grupės „Gravel” lyderiu Tomu Sinickiu vedei laidą „Visos akys į A. Zuoką”. Ar laidos vedėjos amplua smagesnis už muzikinių žinių skaitymą?

Ši laida buvo puiki patirtis. Užienio MTV tokia laida taip pat yra vykusi, su Toniu Bleiru. Mes tai padarėme su Artūru Zuoku. Negaliu lyginti laidos vedimo ir žinių skaitymo. Tai visiškai skirtingi dalykai. Beje, jau visai greitai mūsų kanalo eteryje pasirodys laida, kurią vesiu – tai bus „Supermercado”: apie madą, muziką, vakarėlius ir viską, kas nauja. Labai laukiu, nes tai taip pat bus nauja patirtis.

Tavo svajonių interviu – ką norėtum pakalbinti?

Svajonių interviu, manau, neturiu, visi atlikėjai įdomūs. Jei reiktų kažką kalbinti, tai būtų mano mėgstamiausios grupės ir asmenybės, tačiau neišskirčiau nieko konkrečiai.

Tavo nuomone, kodėl šiame kanale tiek nedaug lietuviškų muzikinių klipų? Kada situacija keisis?

Šiuo metu nėra daug lietuviškų klipų, nes nelabai yra ką rodyti. Situacija tikrai pasikeis ir tikiu, kad jau greit. Iki šiol nelabai buvo prasmės juos daryti kokybiškus ir panašiai. Juk nelabai buvo kur rodyti, o dabar, kai yra „MTV Lietuva”, atsiranda stimulas atlikėjams.

Kokias matai lietuviškos MTV perspektyvas?

„MTV Lietuva” perspektyvas matau pačias geriausias. Tai jaunas ir žvalus kanalas, kuris myli žmones, savo žiūrovus ir jie myli jį. Tikiuosi, kad ir ateinančios kartos žiūrės „MTV Lietuva” ir tuomet dauguma rodomų klipų bus lietuviški.

Kanalo interneto puslapyje rašoma, kad MTV – tai sprogmenys kramtomojoje gumoje ir snaigės, praskeliančios galvą. Kaip tau pačiai MTV dvasios suvokimas pasikeitė nuo tada, kai kanalą pradėjai ne tik žiūrėti, bet ir dirbti jame?

Iš tiesų pasikeitė. Tvirtesnis tapo požiūris, kad MTV – tai daugiau nei televizija, tai – kultūra ir žmonės. Ypač pabuvus užsienyje ir pabendravus su jų MTV dirbančiais žmonėmis.

Tau tik aštuoniolika. Jau turi nuolatinį darbą ir ne bet kur, o televizijoje. Jautiesi daug pasiekusi?

Tikrai pasiekiau nemažai, būdama tokia jauna. Kai pradėjau dirbti, dar toloka buvo iki aštuoniolikos. Manau, pasiekiau nemažai, bet tai tik pirmas laiptelis mano gyvenime.

Staiga kartelė buvo pakelta labai aukštai. Ar tai netrukdo tolesnei savirealizacijai?

Tolesnei savirealizacijai tikrai netrukdo, manau, tai sustiprins mane ir kaip tik padės.

Kaip pavyksta suderinti darbą ir mokslus? Juk ir egzaminai artėja…

Mokslus su darbu suderinu nesunkiai. Vis dar manau, kad kai nori, viską gali spėti. Gaila tik tai, kad šokti nespėju. Klaipėdoje šokau lindihopą, tai vis tikiuosi, kad atsiras tam laiko ir galėsiu mylimą hobį tęsti.

Egzaminų nebijau. Žinau, ką moku ir ko ne, o kaip bus, niekas juk nežino. Jei nervinsiuos, manau, geriau neparašysiu. O stosiu į humanitarinę specialybę. Dar žiūrėsim, kaip čia seksis…

Ką veiki laisvalaikiu? Ar nebuvo jaunatviško noro lėkti, viską pamatyti ir visko paragauti?

Esu aktyvi, tad žinoma, kad viską norisi pamatyti. Bet stengiuosi vadovautis šaltu protu ir visada pagalvoti apie pasekmes.

Sentimentai Klaipėdai nemažėja? Kaip dažnai sugrįžti į uostamiestį?

Klaipėda nuostabiai gražus, šiltas miestas, jis man visuomet bus namai. Sentimentai iškyla kalbant su mama ar susitikus su draugais iš Klaipėdos. Bet šiaip jau parvažiuoju retai, dažniau tėvai aplanko Vilniuje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.