Pinigai iš užsienio plūsta ne tik per šventes

Tarptautinėmis pinigų perlaidomis užsiimančios kompanijos „Western Union” atstovai pastebi, kad anksčiau tokios perlaidos paprastai buvo tik siunčiamos į Lietuvą, o pastaruoju metu iš mūsų šalies nemažai valiutos jau ir išsiunčiama.

WU Lietuvoje bendradarbiauja tik su paštu ir AB „Hansabankas”. Pastarasis perlaidas išmoka ir litais, ir JAV doleriais, o paštas – vien tik nacionaline valiuta.

Klaipėdoje viešėjęs WU Centrinės Europos regiono direktorius Konradas Olszanieckis teigė, kad geriausiai klientus aptarnaujančia WU atstovybe Europos Sąjungoje pripažintas „Hansabanko” Klaipėdos regiono skyriaus Klientų aptarnavimo padalinys Lietuvoje turi bene daugiausiai darbo. Tiesa, jis neatskleidė, kokią WU perlaidų dalį Lietuvoje aptarnauja „Hansabankas” ir kiek jų tenka paštui.

„Vidutinė perlaidos suma Lietuvoje, kaip ir Europos Sąjungoje, siekia apie 300 JAV dolerių. Dažniausiai pinigai į jūsų šalį siunčiami iš Airijos, Didžiosios Britanijos bei JAV. Anksčiau pinigų siuntimo bumas buvo jaučiamas per Kalėdas, tačiau dabar emigrantai šventėms patys sugrįžta. Pinigai siunčiami nuolat, pavyzdžiui, gimtadienių proga”, – sakė K. Olszanieckis.

Jis neigia, kad toks pinigų siuntimas yra parankus nenorintiems deklaruoti savo pajamų. Anot WU atstovo, kiekviena siunta yra registruojama.

Pasak „Hansabanko” Klaipėdos aptarnavimo centro valdytojo Juozo Tubino, kaip ir numatyta šalies įstatymais, bankas informuoja atitinkamas institucijas apie didesnes nei 20 tūkst. litų grynųjų pinigų operacijas.

Anot „Hansabanko” Klaipėdos filialo valdytojo Vytauto Adomaičio, fiziniams asmenims naudotis WU paslaugomis yra pigiau nei daryti tarptautinius pavedimus tarp sąskaitų.

Bankininkų teigimu, WU paslaugų pranašumas yra ir greitis. Jei gavėjas turi sąskaitą banke korespondente, tai tarptautinis pinigų pavedimas paprastai trunka apie 2-4 dienas, jei sąskaita kitame banke – dar ilgiau. Tuo tarpu naudojantis WU paslaugomis pinigus esą galima gauti ir po keleto minučių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.