Knarkliai iš savo partnerių atima dvejus metus miego

Daugiau nei trečdalis žmonių Didžiojoje Britanijoje per gyvenimą praranda dvejus metus miego dėl to, kad jų partneriai knarkia, rodo naujas tyrimas, kurio rezultatus paskelbė BBC.

Su knarkliu viena lova besidalijantis asmuo per naktį miega vidutiniškai dviem valandomis mažiau, teigia Britanijos knarkimo ir miego apnėjos asociacija (BSSAA).

Atsižvelgiant į tai, kad bendras gyvenimas trunka vidutiniškai 24 metus, 15 milijonų britų praranda apie dvejus metus miego.

Pusė iš 2000 apklausoje dalyvavusių žmonių taip pat pripažino, kad knarkimas kenkia jų seksualiniam gyvenimui, o net 85 proc. sakė, kad santykiai su partneriu pagerėtų išsprendus knarkimo problemą.

„Knarkimas gali turėti labai neigiamų padarinių žmonėms, kurie turi su knarkiančiuoju gyventi”, – sakė viena iš BSSAA įkūrėjų Mariana Deivi (Marianne Davey).

Jai antrino Didžiosios Britanijos miego draugijos atstovas: „Būtina pakankamai pamiegoti, todėl kiekviena naktis, kurios metu miegas sutrikdomas, turės didžiulį poveikį. Miego trūkumas gali neigiamai paveikti fizinę, psichinę ir emocinę būklę”. Pasak specialisto, prastas miegas siejamas su pablogėjusia protine veikla, nutukimu, diabetu, skyrybomis ir savižudybėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Knarkliai iš savo partnerių atima dvejus metus miego"

  1. Užsispyręs

    Kol kas geriausiai padeda ausų kamštukai 8)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.