Šukuosenų mados – pogrindžio diskotekų ilgesys

Naujausi šukuosenų modeliai, kuriuos klaipėdietė kirpėja Aida Krupskienė tradiciškai atsivežė iš madų sostinės Londono, klaipėdiečius ne tik nustebins ekscentriškumu, bet ir privers susimąstyti – kurgi matytas šis kirpimo stilius, šie spalvų deriniai?

Teisingai, panašiai pasipuošę drąsuoliai pasaulį buvo užkariavę devintojo dešimtmečio pradžioje, kai veikė pogrindinės diskotekos, o šokių aikštelėse karaliavo „reivu” vadinamą muziką propagavę pirmieji didžėjai.

Pasidalins patirtimi

Šukuosenų madų diktatorė – Londone esanti tarptautinė kompanija „Vidal Sassoon” – kiekvienų metų pradžioje kirpėjus iš viso pasaulio kviečia susipažinti su naujausiomis plaukų kirpimo ir dažymo tendencijomis.

Kasmet į šį prestižinį renginį vyksta ir žinoma uostamiesčio kirpėja, salono „Aidos studija” meistrė A.Krupskienė. Septintą kartą naujausiomis madomis Didžiosios Britanijos sostinėje besidominti kirpėja viską, ką pamatė ir išgirdo „Vidal Sassoon” būstinėje, atskleidžia ir kolegoms iš pajūrio ir visos Lietuvos.

Seminare, kuris balandžio 15-ąją vyks viešbučio „Klaipėda” K-centre, kirpėja ir šiemet meistrams profesionalams papasakos, kaip apsikirpę žmonės bus patys madingiausi ateinantį sezoną.

Ieško įkvėpimo

Paklausta, kuo gi bus ypatingi naujausi kirpimai, A.Krupskienė aiškino, kad daug detalių šukuosenose liko iš praėjusio sezono, tačiau kirpimai turi ir ryškių naujovių, kurių neįmanoma nepastebėti.

„Geometriški, griežti, kiek berniukiški kirpimai bus madingi ir šiemet, tik linijos tampa švelnesnės, griežtumas tarsi išplaukęs, minkštesnis. Niekur nedingo ir ilgų bei trumpų plaukų derinimas. Tačiau daugiausiai naujovių – dažyti plaukus mėgstantiems stileivoms. Vyraus neįprastos, neoninės spalvos – rožinė, žydra, violetinė, net žalia”, – pasakojo ji.

Todėl naujausia „Vidal Sassoon” kolekcija ir vadinasi „Neon blitz”. Pagrindinis kolekcijos modelių akcentas – ryškios spalvos.

„Kodėl? Kasmet šios kompanijos kūrėjai įkvėpimo ieško vis kitokiose srityse. Pernai juos įkvėpė didinga viso pasaulio architektūra, užpernai – nebylaus kino istorija, kai modelių prototipais tapo garsios tos epochos aktorės. Šiemet inspiracijos ieškota pirmosiose, dažniausiai pogrindyje veikusiose techno muzikos diskotekose, kurios Vakaruose atsirado devintojo dešimtmečio aušroje, o Lietuvą pasiekė apie 1990-1995m.”, – teigė A.Krupskienė.

Švies iš tolo

Pasak kirpėjos, anais laikais vadinamieji „reiveriai” tapo revoliucionieriais, kurie nebenorėjo atrodyti tradiciškai, maištavo prieš visuotinai priimtus muzikos ir aprangos standartus.

„Jie pradėjo rengtis ryškiais drabužiais, nusidažydavo plaukus pačiomis nerealiausiomis spalvomis. Maištininkai norėjo šviesti iš tolo. Tą patį matome ir šių metų kirpimų tendencijose. Šios šukuosenos ir plaukų spalvos skirtos drąsiems, iššūkių nevengiantiems žmonėms, o jų Klaipėdoje kasmet vis daugėja”, – miestiečius ryžtis ekstremaliems pokyčiams drąsino A.Krupskienė.

Kirpėjos nuomone, toks netikėtas „Vidal Sassoon” dizainerių sprendimas reiškia tik vieną – gatvės stilius, kuriam būdingas maištavimas, sparčiai skverbiasi ir į aukštąją madą.

„Ir tai gerai. Visuomenė laisvėja, žmonės tampa drąsesni, mažiau paiso stereotipų. Nenuostabu, kad šiemet anglus įkvėpė būtent „reivas”, – įsitikinusi „Aidos studijos” įkūrėja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.