Futbolas: Lietuva – Estija, antroji diena sunkesnė

3,5:0,5. Kalbant šachmatininkų skaičiais tokiu rezultatu Lietuvos futbolo klubai Baltijos lygos turnyro pirmajame ture įveikė Estijos atstovus.

Po Vilniaus „Vėtros” pergalės Taline prieš „Florą” (3:0) ir Panevėžio „Ekrano” laimėjimo prieš Talino TVMK (2:1) trečiadienį „Kaunas” 3:2 palaužė Narvos „Trans”, o Vilniaus „Žalgiris” Estijos sostinėje mačą su šios šalies čempione „Levadia” baigė 1:1.

„Komanda parodė charakterį. Džiaugiuosi, kad laimėjome pirmąsias oficialias sezono varžybas, bet žaidimą reikia gerinti”, – po išplėštos pergalės kalbėjo kauniečių strategas iš Baltarusijos Vladimiras Kurnevas.

Užvakar Vilniaus „Sportimos” manieže Estijos vicečempionai pirmavo du kartus. Per pirmą kėlinį šalies čempionai atakavo labai tiesmukai, o komandos gynyba buvo „skylėta”. Po efektingos kontratakos 11-ą minutę svečiai įmušė įvartį ir turėjo dar kelias progas padidinti rezultatą.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas pažymėjo, kad po pertraukos kauniečių žaidimas buvo visiškai kitoks – kombinacinis ir agresyvesnis. Komandos atakas labai pagyvino po pertraukos aikštėje pasirodę puolėjai – baltarusis Viačeslavas Glebas ir Ričardas Beniušis. Pastarasis 61-ą minutę išlygino rezultatą. Bet po keturių minučių „Trans” surengė antrą savo rezultatyvų išpuolį. Baigiantis varžyboms lemiamu veiksniu tapo kur kas geresnis kauniečių fizinis pasirengimas, ir tai leido išplėšti pergalę. 83-ią minutę pasižymėjo „Kauno” atraminis saugas iš Gruzijos Givi Kvarachelija, o pergalingą įvartį po penkių minučių pelnė puolėjas iš Brazilijos Rafaelis Ledesma.

Vilniaus „Žalgirio” prezidentas ir vyriausiasis treneris Arminas Narbekovas liko patenkintas lygiosiomis ir komandos žaidimu Taline. Tuo tarpu „Levadia” treneris sakė, kad šios lygiosios yra tarsi pralaimėjimas, nes Estijos komanda žaidė pranašiau. Estai pirmavo, o

žalgiriečiams išlyginamąjį įvartį baudos smūgiu Eimantas Poderis pelnė 74-ą minutę.

Baltijos lygos antrajame ture kovo 13-14 dienomis tarpusavyje kovos Latvijos ir Estijos klubai. Keturios mūsų šalies komandos su Latvijos atstovais žais kovo 17-18 dienomis.

Rungtynių statistika

A grupė

KAUNAS – TRANS 3:2 (0:1)

Įvarčiai: 0:1 Dubokinas (11), 1:1 Beniušis (61), 1:2 Kazakovas (65), 2:2 Kvaratchelija (83), 3:2 Ledesma (88).

„Kaunas”: Malinauskas, Radžius, Bagužis, Kunevičius, Mančhava, Pehličius (Činikas, 73), Bartkus, Kvarachelija, Strahanovičius (Glebas, 46), Rimkevičius (Beniušis, 46), Ledesma.

Šioje grupėje dar žais Daugpilio „Dinaburg”.

C grupė

LEVADIA – ŽALGIRIS 1:1 (1:0)

Įvarčiai: 1:0 Zelinskis (31, iš 11 m), 1:1 Poderis (74).

„Žalgiris”: Šetkus, Aleksa, Choružijus, I.Steško, Ngapunu, Vilėniškis, Lemežis, Morinas, A.Steško (Puotkalis, 46), Poderis, Mižigurskis.

Šioje grupėje dar žais Liepojos „Metalurgs”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.